22-09-08

Opnieuw die zilveren kleur in de kast!

BK aflossingen AC, iets nieuws voor mij! Ons viertal van EA was zeker niet kansloos voor een medaille op voorhand, ons team was collectief wel heel knap vond/vind ik nog steeds=)! Samen met topclubs CABW (Nivelles) en DCLA (Leuven) zou het een mooie strijd worden om voor de mooie glanzende medaille te strijden=)! Toch had ik ook mijn West-Vlaamse makkers van AVMO onderschat! Met Thomas Callewaert, Ruben Vandevelde en Duchan Laplace stonden ook 3 mooie namen in hun team.

Met startloper Jill Debrouwer hoopten we op een 'trage' start waardoor Jill met zijn snelle benen op het einde Kim Barbé naar een mooie uitgangspositie kon loodsen. Jill moest echter een kloofje laten op de 2 favorieten DCLA en CABW die samen hun tweede man afvuurden. Kim Barbé moest dus een gaatje dichtlopen en deed dat voortreffelijk. Erachter, erbij en meteen weer tempo maken. Knap! Met een snelle laatste ronde wist hij DCLA op een achtertand te plaatsen. Hierdoor kreeg ik samen met Thibault Vandenabeele (goed voor 3'45" op 1500m) de stok en besloot ik om meteen wat vaart in de wedstrijd te brengen. Met ons tweeën weg dus en achter ons een jagende Kim Ruell (prof en al knappe 3'41" dit seizoen) die ons probeerde terug te halen, spannend dus. De eerste 2 ronden probeerde ik wat tempo te maken met ons tweeën, maar Thibault wou precies niet zo goed meewerken zoals ik het wou. Eerst wist ik niet waarom, voor ons beiden een goeie zaak om Kim Ruell achter ons te houden, maar het werd me al snel duidelijk toen hij plots aan de 800m een serieuze versnelling plaatste. Ik was wat geschrokken en had daardoor de bordjes (met de ronden te gaan) niet meer gezien. Ik wist dus niet meer hoeveel toerkes ik nog moest, maar mijn gevoel liet me niet in de steek en daarom wist ik dat er nog eentje zou achterkomen! Thibault sloeg een kloofje, maar de laatste ronde kon ik dit weer dichten. Mijn werk zat er dus op: Thibault bijhouden en Kim Ruell (blijkbaar een mindere dag) op dezelfde afstand houden als toen ik de stok kreeg van Kim Barbé. Onze slotloper Koen Deveylder liep tegen een klepper (Geoffrey Marrion/CABW, deelnemer memorial Vandamme 2008!!) en het was dan ook geen schande om hem te moeten laten gaan. Koen Deveylder kon ook de kloof op een aanstormende Maarten Van Steen groot genoeg houden om een knappe zilveren medaille mee naar huis te nemen! We hebben het toch maar gedaan! Ik was echt tevreden voor ons alle vier!

Met deze laatste medaille sluit ik ook het zomerseizoen af. Het is mooi geweest, enkel jammer dat ik geen tijd op mijn waarde kon lopen en lang aan de aknt zat met de buikspieren (later meer). Groetjes Speedy;)

P1020710

Jill Debrouwer, Koen Naert, Kim Barbé en Koen Deveylder=)!

P1020722

boven v.l.n.r.: Koen Naert, Jill Debrouwer, Thomas Vandiest, Benjamin Barbier, Joren Gordts en Kim Ruell! Onder v.l.n.r.: Koen Deveylder, Kim Barbé, Thibault Vandenabeele, Geoffrey Marrion, Michel Basemans en Maarten Van Steen!

P1020729

EA zilver=)!

20:09 Gepost door Koen | Koen | Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |  Facebook | |

Commentaren

Proficiat Hoi koen,
Dikke proficiat!
;-) twas leuk om te zien alvast!
goed gedaan!

Gepost door: Mariska | 23-09-08

proficiat met jullie tweede plaats :)
& veel succes deze winter!
x

Gepost door: carolien | 23-09-08

Knap Proficiat met jullie tweede plaats!
En ben zeker Koen deze winter ga je terug schitteren!
Groetjes aan u keppe Elise.
We moeten nog steeds eens met 4 afspreken he

Gepost door: Lies | 24-09-08

De commentaren zijn gesloten.