10-11-08

CC Mol: ontgoocheling, maar ook sterkte!

Een goed gehoopt resultaat in het Molse zand bleef afgelopen zondag uit. Ik had verwacht dat ik vooraan ging kunnen meedingen voor de grote knikkers, maar ik moet eerlijk zijn, ik heb me vooraan nooit kunnen bemoeien met de zaken in voorste linie. Heel even toch misschien, maar tijdens die 'heel even' stond mijn motor wel in overdrive, straks meer;)! Verder zag ik een verbluffende Andreas Van Ham/DAC op de korte cross die zomaar even met de tweede plaats ging lopen net na Kim Ruell, maar ook een even verbluffende Atelaw Bekele/AVZK die gewoonweg voorin tot op het einde de wedstrijd maakte met Dame Tasama/RFCL.

Mijn wedstrijddag begon al in mineur, toen ik in het station aankwam bleek dat ik mijn eten en drinken voor de hele dag thuis was vergeten op tafel! Gelukkig kan ik altijd terugvallen op goeie vriend Kim Barbé die voor mij opnieuw een heel belangrijke rol heeft gespeeld zondag. Kim zorgde voor eten, drank en compagnie in mijn verschrikkelijk lange reis naar Mol. Gelukkig mocht ik met Kim meerijden vanuit Aalst en had dan toch nog voor zo'n groot uur opnieuw veel interessante gespreksonderwerpen in de auto:)!

Alsof mijn dag nog niet genoeg verpest was kwakte ik net na de start tegen het Molse zand. Ik ben waarschijnlijk nog nooit zo snel recht gestaan in mijn leven en zette mijn verstand op nul om opnieuw in het juiste ritme te komen. Met heel wat tussenversnellingen, perfecte hoekinschattingen, slalommen en veel verspilde krachten kon ik opnieuw voorin in de top 10 plaatsnemen. Veel te snel weliswaar, door die fout ging alles in de mist. Ik maakte een grote fout door te snel weer vooraan te willen meedingen en blies compleet mijn motor op. Ik heb het gevoeld, manman, was dat afzien die eerste twee rondes. Mijn benen draaiden vierkant en ik raakte met moeite door het zand. Gelukkig herpakte ik me in de tweede helft van de wedstrijd en kon mezelf toch nog wat bewijzen door de schade te beperken en opnieuw wat buitenlandse atleten te remonteren. Dit was het gedeelte van de wedstrijd die me na Mol toch vertrouwen terug gaf. In de laatste 400m kon ik nog eens wat van mijn zomerse snelheid op tafel gooien en kon nog mooi een Brit en op de meet een Ier achter me houden, al was het met de Ier toch vrij spannend op de meet. Maar iemand die mij kent weet dat ik geen cadeaus geef en strijd tot de meet ook al is het maar voor een vierde plek, een goeie atleet geeft zijn kop niet zo snel gewonnen. De kop van de wedstrijd heb ik nooit gezien, jawel, in de verte en zag een uitstekende Jeroen D'Hoedt bezig die de wedstrijd won voor de Brit Goolab en Soufiane Bouchikhi werd 3de.

Met D'Hoedt op 1, Bouchikhi op 3 en mezelf op 4 wonnen we wel het interlandduel. Maar dat zal ons een worst wezen, als we alle drie maar knallen op 30 november en nog beter op 14 december, laat ons hopen:)! Ik wil ook nog eens mama D'Hoedt bedanken om voor mijn spullen te zorgen na de aankomst!

Jammer genoeg heb ik geen foto's van de CC in Mol, want ik had mezelf wel graag eens gezien met onze nationale outfit:)!

Groetjes Speedy. 

 

18:11 Gepost door Koen | Koen | Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |  Facebook | |

De commentaren zijn gesloten.