19-12-08

European Championships Brussels '08: place 35!

Eén van de vooropgestelde doelen van 2008 was het halen van de Europese Kampioenschappen veldlopen. Ik slaagde drie weken geleden in die opzet. Momenteel, drie weken later ben ik tevreden met de geleverde prestaties, maar het is toch met een dubbel gevoel. Enerzijds is een 35ste plaats op een eerste Europees Kampioenschap zeker niet slecht, maar aan de andere kant zat er heel wat meer in. De voorbereiding voor mijn piek naar 14/12 was zeker niet perfect en ik denk dat daar vooral het schoentje wringt. Sportpsycholoog Jeroen die, tijdens het crossteamweekend in Hofstade, zei dat je alles moest over hebben om je doel te bereiken. Zodat je niet moet zeggen: "Had ik maar ..." Bij mij kon het nu eenmaal niet anders. Door mijn stage zat mijn lichaam vermoeid en moest ik mijn training schikken naar de werkuren, wat normaal andersom is. Ook was mijn bioritme dat ik had opgebouwd, zoals Tom Van Hooste het ons vertelde, volledig om zeep. Niets aan te doen, maar ik deed mijn uiterste best om alles van mezelf te geven daar voor eigen publiek in Brussel. Ik wil lang deze weg iedereen bedanken voor de aanmoedigingen langs de kant, ik kreeg er echt kippevel van, de sfeer was echt onbeschrijfelijk, een gevoel dat me lang zal bijblijven.

Met de selectie waren we al van vrijdag avond in het hotel, wat ik wel goed vond omdat je dan tegen het echte kampioenschap van zondag al volledig gewoon was aan de omgeving. Ik leerde heel wat nieuwe toffe mensen kennen. Ik heb ook nieuwe sterke vriendschapsbanden opgebouwd daar in Brussel, echt een toffe bende!

Over mijn wedstrijd valt niet zo veel te vertellen. Ik startte heel goed en vond dat het tempo voor mij perfect was, plots in de tweede ronde kreeg ik het moeilijk en op zo'n moment moet je jezelf echt hard maken want op een Europees komen ze gewoon met bakken over je als je het even moeilijk krijgt. Maar ik buig nooit en herpakte mij om met een snelle slotronde (>20" sneller dan ronde 2 en 3) mijn karakter te tonen en naar een 35ste plaats te spurten. De tijdsverschillen op zo'n kampioenschap zijn echt miniem, maar de plaatsen zijn echt zwaar door elkaar geschud. Zo was ik als 35ste slechts een seconde of 20" van de top10. Nu, ik heb heel veel geleerd uit dit kampioenschap en zal er enkel sterker van worden en hoop dat er in de toekomst nog mogelijkheden plaatsgrijpen waar ik de opgedane ervaring van zondag kan benutten.

Een hele mooie ervaring dus!

Groetjes Koen.

14:11 Gepost door Koen | Koen | Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |  Facebook | |

De commentaren zijn gesloten.