23-03-09

Wat een weekend! Op zaterdag klop ik wereldkampioen duathlon en zondag word ik Belgisch kampioen bij de studenten met een nieuw Belgisch studentenrecord erboven op.

Veel tijd had ik dit weekend niet om uit te rusten van mijn stageweek. Vrijdagmiddag begon het met het verder uitwerken van mijn stage-opdracht, dit was ook het geval zaterdagmorgen. Ik stak alle tijd erin die ik nog over had, want van de rest van het weekend moest ik niets meer verwachten:). Zaterdag trok ik in de middag richting Wijnendale voor een prestatieloop van 12,5km. Ik had gezegd er een training van te maken en dat heb ik ook gedaan, makkelijker dan ik eerder had verwacht. Ik kreeg van trainingsmakker Stijn Fincioen te horen dat wereldkampioen duathlon Joeri Vansteelandt ook van de partij zou zijn in Wijnendale. Toch had ik tegen mezelf gezegd van: "Loopt hij te snel, laat hem lopen Koentje!". Tot mijn eigen verbazing liep ik in feite niet zo snel, maar Joeri moest al snel de rol lossen. Na nog geen 2km stonden mij nog 10 eenzame kilometers te wachten. Ik werkte die op een egaal, mooi tempo af. Toch bleek ik een snelle tijd te hebben neergezet, ik liep 38'42" over de 12,5km en had het gevoel dat ik aan het trainen was. Dat was ook de bedoeling want zondag stond dan ook het BK studenten op het programma. Beide wedstrijden wou ik aan slechts enkele procenten van mijn kunnen afwerken en zo deed ik het ook na afloop gezien.

Na mij 12,5km in Wijnendale moest ik me voor de eerste keer heel ver met mijn wagentje verplaatsen. Ik stond heel vroeg op om aanwezig te kunnen zijn op de 20km trainingen van Brussel. Ik ben blij dat ik die trainingen heb kunnen meedoen daar en ik kon daarna als een gelukkig atleet doorrijden richting Gent waar het BK studenten op mij zat te wachten:). Ik had me ingeschreven voor de 3000m indoor. Ik kreeg meteen spijt van mijn beslissing (om daar 15 ronden te draaien) toen ik net was beginnen opwarmen. Die drukkende warmte en droogte was verschrikkelijk. Nu, na mijn wedstrijd had ik mijn beslissing al heel wat minder beklaagd:p. Een makkelijke overwinning op reserve krachten, en naar een indoortijd van 8'29'41 lopen op mijn eentje. 8'29 wou meteen ook zeggen een nieuw Belgisch studentenrecord op de tabellen. Ik was wel tevreden met die tijd, na zo'n druk weekend had ik daar zeker geen rekening mee gehouden:). Het is natuurlijk mooi meegenomen. Wanneer ik wat meer tijd heb wil ik gerust wel wat meer over de wedstrijden bloggen, maar ik verdrink in het werk. Toch heb ik wat extra tijd uitgetrokken om jullie op de hoogte te houden:).

Een geslaagd, maar zeldzaam weekend dus. Een wereldkampioen duathlon kloppen, belgisch studenten kampioen worden en een belgisch studentenrecord lopen in één weekend. Plus, dat mijn wagentje héél goed stand hielt tussen die grote kanjers op de E40;), ik ben trots op mijn 'bakske'!

IMG_7651

IMG_7657

IMG_7658


IMG_7659

IMG_7663

IMG_7664

IMG_7669

IMG_7718_renamed_30800

IMG_7721_renamed_29248

IMG_7724_renamed_17736

Groetjes Koen.

17:23 Gepost door Koen | Koen | Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |  Facebook | |

Commentaren

WAT EEN TOP WEEKEND ZEG. PROFICIAT.

Gepost door: natalie | 23-03-09

Proficiat hé man. Dat belooft voor de zomer!!!

Gepost door: philip | 24-03-09

De commentaren zijn gesloten.