29-04-09

Eerste provinciale titel bij de senioren heren en een 14'48"08, waar ik best tevreden mee ben.

Zondag kon ik in Oordegem-Lede een nieuwe provinciale titel bij mij prestaties noteren. Deze keer wel de eerste keer bij de senioren en op een nummer waar ik nog nooit aan deelnam, want ik loop nog maar vanaf januari bij de heren en een 5000m stond nog nooit op mijn kalender:). Het verliep in feite allemaal vrij makkelijk voor mij, ik bolde 4700m alleen op kop aan een goed egaal tempo. Ik had voor de start tegen mezelf gezegd om niet meteen de kop te nemen na de start en ik liep daarom ergens in vierde stelling, tot we aan de 300m passeerde en ik het tempo wat te traag vond. Ik nam daarna de kop en stond die niet meer af, ik wou alleen kilometertjes van 3' draaien en die gingen soepel. Ik kwam steeds iets sneller door dan het schema in mijn hoofd, maar ondervond daarvoor geen enkele last, ook al moest ik alleen op kop lopen. Ik weet dat Stijn Devulder nog een tijdje in mijn spoor hing, maar ik weet niet precies wanneer ik de rugsteun niet meer voelde. Alleen rolde ik naar een tijd van 14'48" en ben daar wel tevreden mee voor mijn eerste 5000m. Natuurlijk kunnen daar nog heel wat seconden af gedaan worden, maar daar is nog tijd genoeg voor, ik ben tenslotte nog maar eerste jaars ook. Het zit dus goed en ben tevreden met de conditie.

Tijdens de zegetocht zat ik ook met mijn examens tussen mijn oren want maandag begon ik met mijn eindexamens van het tweede jaar. Intussen staan er al 6 op mijn teller en moeten er nog 15 afgelegd worden. Op 20 mei leg ik mijn laatste examen af en herneem ik dan de draad om terug scherpe chrono's te lopen. De laatste week van mei en drie weken in juli moet ik nog op stage. Het zal voor mij iets totaal nieuws worden want ik koos een sociale stage en moet aan de slag in het Centrum voor Leerlingen Begeleiding in Roeselare.

Ik kreeg ook bericht dat ik deze vakantie mag werken in het Heilig Hart Ziekenhuis op de dienst waar het voor mij allemaal begon. Ik mag vakantiejob doen op de dienst waar ik vorig jaar 7 weken stage liep. Hopelijk amuseer ik me daar even hard als vorig jaar, maar daar twijfel ik niet aan:).

Groetjes Koen.

Provinciaal_Kampioenschap_Oordegem_084

Provinciaal_Kampioenschap_Oordegem_086

Provinciaal_Kampioenschap_Oordegem_108

Provinciaal_Kampioenschap_Oordegem_111

(Bedankt aan Caroline voor de foto's)

12:07 Gepost door Koen | Koen | Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |  Facebook | |

23-04-09

Afscheidsdag vandaag!

Vandaag was het precies een dag waar ik heel wat afscheid moest nemen:). Het begon deze morgen toen ik voor de laatste keer les kreeg van mijn docent Dr. Hans Vandelanootte. Dr. Vandelanootte gaf ons steeds de meest complexe vakken waardoor je als docent al serieus goed uit je pijp moet kunnen komen om geliefd te zijn bij de studenten. Ik weet zeker dat hij dit wel was, al gaf hij vakken als anatomie, fysiologie, voedingsleer of milieu- en gezondszorg. Toch ging ik steeds graag naar zijn lessen en vind ik het wel spijtig dat we geen les meer van hem zullen krijgen.

Vandaag was ook de laatste lesdag waar ik voor de laatste keer samen les volgde met heel wat van mijn vrienden. Volgend jaar zijn we, hopelijk, allemaal derde jaars studenten en moeten we onze eigen afstudeerrichting kiezen. Ik heb gekozen voor de afstudeerrichting ziekenhuis verpleegkunde, waar ik later wel nog mijn keuze zal toelichten;). Maar heel wat vrienden kiezen hun eigen stokpaardje zoals psychiatrie, pediatrie of geriatrie, dus zal ik hen wel missen:)!

Vandaag werkte ik ook mijn laatste zware training af. Dit met het oog op wat nog komt. Laten we starten met hetgeen zondag op het programma staat, het provinciaal kampioenschap 5000m. Voor mij de eerste keer dat ik een 5000m loop, dus zal het wat uitkijken zijn. Maar de trainingen beloven alleen maar goeie dingen, dus heb ik er zeker zin in. Deze week was het nog een zware trainingsweek, maar ik recupereer snel genoeg om zondag al wat te laten zien:).

Bij deze, wie zin heeft om te komen supporteren, zeker niet laten;). Om 16h45 in Oordegem-Lede!

Groetjes Koen.

18:50 Gepost door Koen | Koen | Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |  Facebook | |

18-04-09

Met goed gevoel naar PK 5000m volgende week. Goeie training in Kortrijk, moederziel alleen naar 8'35"52!

Vanmiddag liep ik opnieuw de eerste wedstrijd van mijn zomerseizoen. Al vlug zag ik dat er inderdaad niet veel weerwerk zou worden geboden op de piste in Kortrijk. Ik heb er dan bewust een training van gemaakt om mooi opnieuw dat tempo op de piste gewoon te worden. Het gevoel was goed, zonder veel moeite kon ik naar een 8'35" lopen en daar was ik achteraf zeker tevreden mee. Deze week werkte ik een zware week af en moest vanmiddag ook opbotsen tegen een serieuse windvlaag. Nuja, daar word je sterk van en het zal wel ergens goed voor zijn:)! Ik voel ook dat ik klaar ben om mijn eerste 5000m uit te proberen op piste. Volgende week kom ik aan de start van het Provinciaal kampioenschap 5000m in Oordegem. De "goesting en fut" zal dan veel beter zijn dan vandaag en ik zal het beste van mezelf geven daar in Oordegem.

Groetjes Koen.

IMG_7767

IMG_7769

IMG_7771

IMG_7776

 

19:52 Gepost door Koen | Koen | Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |  Facebook | |

Dat pistegevoel terug verhogen vandaag.

Vandaag start ik mijn zomerseizoen in Kortrijk. Daar staat om 17h vanavond een 3000m gepland. Ik weet niet wat ik van concurrentie kan verwachten, op zo'n meetings heb je daar weinig zicht op. Maar we zullen wel zien. In het begin is dit er altijd wat inkomen. Deze week heb ik ook een zware trainingsweek achter de rug, dus is het nog wat afwachten wat de beentjes zullen vertellen:). Maar de trainingen gaan echt heel goed, dus normaal moet een goeie tijd wel klaar zitten, maar natuurlijk is daar wat weerwerk voor nodig:). We zullen zien vanavond in Kortrijk;)!

Intussen zit ik ook nog altijd achter mijn bureau om te studeren, het gaat al wat beter dan vorige week, maar er moet toch nog wat aan de routine worden gewerkt:p! Nuja, ik doe mijn best en meer kan ik niet doen.

Groetjes Koen.

08:37 Gepost door Koen | Koen | Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |  Facebook | |

10-04-09

Trainen, leren en slapen.

Het is voor mij een drukke periode momenteel. Daarom hou ik me aan een goed schema. Al heb ik het soms moeilijk om me daar aan te houden:). Vooral als ik nog studeerwerk gepland heb staan na een training. Meestal komt er dan niet veel meer van:p. Nuja, soit ik ben tevreden dat het goed gaat om te combineren. Soms word ik echt zot van het stilzitten achter mijn bureau, stilzitten dat is nog het moeilijkste van allemaal voor mij. Daarom neem ik ook geregeld mijn pauzes:), deze zijn wel belangrijk voor mij.

De trainingen gaan ook goed, gisteren zat ik wat vermoeid, maar dat is denk ik ook wel wat logisch. Daarom doe ik het vandaag heel rustig aan en morgen staat een verdiend rustdagje op het programma:).

Ik heb ook de uitslag van dwars door Wervik gezien en liep toch aan een gemiddeld tempo van 19,6km/h wat ik niet echt had verwacht. Ik liep de 6,8km in 20'49" en de Ethiopiër Abdi Kuma volgde 9" later als tweede. Blijkbaar had ik gemist en is het Frederick Laga die derde werd in 22'43", waarvoor mijn excuses:p, ik dacht nochtans dat het Fabrice was:).

Dit weekend ga ik trainer Raymond in Zottegem opzoeken en hopelijk zijn er ook weer wat trainingsmakkers aanwezig, al denk ik dat er niet teveel aanwezig kunnen zijn. Met Stijn, Tom en Tiemen in de USA en Kim in Portugal is de trainingsgroep al goed uitgedund:).

Groetjes Koen.

12:39 Gepost door Koen | Koen | Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |  Facebook | |

05-04-09

Dwars door Wervik + training Zottegem! Ik kan nog steeds deftig mijn mannetje staan in de sprint!

Deze vakantie staat vooral gepland als blokperiode, maar omdat ik toch altijd wat tijd nodig heb om erin te komen besloot ik om dit weekend toch nog eens goed te trainen. Zaterdag koos ik ervoor om te starten op de korte afstand (6,8km) van "Dwars door Wervik". Ik plande dit in als training en dit heb ik er ook van gemaakt. Vroeger had ik moeite om een wedstrijd als training mee te nemen, maar net zoals in Wijnendale kon ik gisteren tevreden terugblikken op een goeie training. Voor de start kreeg ik te horen dat ook Ethiopiër Abdi Kuma aan de start van de 6,8km ging verschijnen. Al vlug hadden wij samen het hazenpad gekozen, Fabrice Laga kon nog het langst "zijn wagentje aanhangen" zoals hij het tijdens de wedstrijd zelf verwoordde:). Snel waren we maar met z'n tweetjes meer, of moet ik zeggen alleen want ik kreeg geen metertje hulp:p. Nuja, ik maakte er een training van en liep niet eens zo snel. Aan mijn gezichtsuitdrukking was ook te zien dat ik het nooit lastig kreeg en gewoon een egaal tempo liep aan 80% van mijn kunnen. Het was ook lang geleden dat ik nog eens mijn eindschot moest boven halen om een overwinning binnen te halen. Na gisteren weet ik dat ik het nog steeds kan! Wat ik daar van eindschot liet zien! Ik schrok van mezelf:)! Abdi Kuma bleef tot de laatste 400m in mijn spoort hangen, dan plaatste ik een eerste prik, maar deze werd ontsierd door een wat tumultueus einde waar ik 2 maal mijn spurt moest onderbreken omdat ik werd opgehouden door gedubbelde atleten. Toch kon ik de laatste 200m mijn duivels ontbinden en gemakkelijk winnen. Een eindtijd weet ik niet, maar foto's en uitslagen volgen ongetwijfeld wel nog deze week.

Mijn nichtje Stien Lamsens liep mee met de jongste reeks die "Dwars door Wervik" op gang liep;)! Stien liep heel goed en kon als eerste meisje over de eindmeet komen! Proficiat daarvoor!

Vanmorgen reed ik ook richting Zottegem waar ik samen met trainingsmakkers Kim Barbé, Jo grieten en Filip Van Lierde opnieuw een goeie training afwerkte. Ook Jan Vijverman en vriendin Petra waren aanwezig om ons te vervoegen. Ik werkte een vlotte training af en na de training trakteerde ik ook op taart om de goeie prestaties te vieren. Enkel jammer dat trainer Raymond er niet bij was, de plicht roept nu eenmaal wanneer de Ronde passeert;)!

Groetjes Speedy.

IMG_7732

IMG_7736

IMG_7738

IMG_7742

n1123348079_30365984_2131706

19:35 Gepost door Koen | Koen | Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |  Facebook | |