03-05-09

Niet te geloven! Bedankt Frank en bedankt beentjes die naar de 10000m limiet voor het EKu23 liepen, 29'43"11!

Eén maal ging ik proberen om de limiet te lopen, één maal en nu staat er een tijd van 29'43"11 achter mijn naam op de 10000m. Vorige week maakte ik nog mijn debuut op de 5000m op piste, gisteren meteen het dubbele met mijn debuut op de 10000m. Ik heb er veel voor gedaan! Ik trainde voorzichtig door wanneer iedereen rust nam, ik haspelde veel trainingen alleen af, maar zoals ik het tegen trainingsmakker Dieter Brouckaert 100x op een training zeg "Je wordt daar hard van", haha! Hard worden is nodig voor een 10000m, dat heb ik gisteren zeker ondervonden. Vorige week liep ik freeweelend naar 14'48" op de 5000m en wist ik dat de vorm goed was. Deze week deed ik het rustig aan omdat ik al examens heb en ik de nodige tijd kon gebruiken, toch bleef ik lopen en verloor ik kostbare tijd en achteraf gezien kostbare puntjes, maar ik heb de meeste examens er wel goed vanaf gebracht denk ik:), een goed gevoel is ook al veel. Natuurlijk waren mijn gedachten ook wat afgeleid omdat ik steeds met de 30'00" in mijn hoofd zat. Wel 100x keek ik naar de limiet tijd op de VAL-pagina, daar moest ik onder, ik had er voor getraind en mentaal ben ik een harde!

In Lebbeke zelf ging 'DE' Frank Bollen mij piloteren richting 30'00". Met o.a. Ruben Vandevelde, Sanne Torfs, Florent Caelen, Vital Gahunghu, Jeroen D'Hoedt, Dieter Vanstreels en Jonas Sergooris waren er genoeg kleppers aan de start om te knallen tot de meet. De wedstrijd verliep perfect en het werd een echte afvalrace met een fantastische Frank Bollen aan kop. Ik had me voorgenomen zelf niet te rekenen voor tussentijden want langs de weg stonden supporters genoeg om deze door te geven, waarvoor dank! We kwamen perfect de juiste tussentijden door, ik denk dat we aan km 5 iets onder de 15' zaten en dus toen nog steeds mooi op schema. Ik liep constant in het spoor van Frank en beet me daar vast, ik voelde één voor één de anderen lossen, maar weet wel niet wie of waar er gelost werd! Ik had maar één doel: "Dat paarse shirt met die snelle benen volgen" !!! Aan km 9 denk ik had ik nog een bonus van 8" à 9", ik was moe, maar beet op mijn tanden! Frank kikkerde me mentaal op en samen liepen we nog een snellere laatste km om te finishen in een snelle 29'43"11. Ik was echt heel tevreden en ben Frank nog altijd dankbaar voor het geleverde haaswerk, zonder Frank ging het moeilijk geworden zijn! Na mijn finish zag ik ook een heel verstandige Dieter Vanstreels finishen in een knappe 30'01 en ook Jeroen D'Hoedt liep een snelle 30'14", proficiat boys! Ruben Vandevelde was degene die langst in het spoor kon hangen, maar moest dit op het einde wat bekopen en liep na 30'24" binnen denk ik, toch sterk gelopen. Een geslaagde eerste en enige poging voor de EK limiet in Kaunas en nu volgt twee weken welverdiende rust:).

Zoals Eline Berings het zo mooi zegt op haar website: "You should know" ... zeker http://www.elineberings.be/ bezoeken als je wil weten waarover ik het heb;)!

Groetjes Koen.

broek af!

Enkele maanden geleden maakten we nog veel plezier samen, gisteren was het bijten in het spoor van Frank Bollen, bedankt!

1

2

3

4

5

6

11:19 Gepost door Koen | Koen | Algemeen | Permalink | Commentaren (15) |  Facebook |  Facebook | |

Commentaren

Proficiat!!! Mn allerliefste bestie,
Kwist et gewoon daj de limiet zou lopen! Kben echt superblij voor je! Je hebt er hard voor gewerkt,nooit opgegeven,idd veel trainingen alleen moeten lopen en dus verdien je het meer dan dubbeldik om mee te mogen! Je hebt me gisteren opnieuw verbaasd..Hoe je die 10 km op karakter liep was iets wat vele mensen bewonderen!! Kben echt trots opj! Jzal schitteren daar in Kaunas!
X <3

Gepost door: Elise | 03-05-09

Nog keer dikke proficiat!
écht heeel sterk!

& nog succes met de examens e;)
x

Gepost door: Leen | 03-05-09

Proficiat Heej,
dikke proficiat, het is een mooie beloning voor al de trainingsarbeid die je erin steekt. Echt goed gedaan. Geniet van je rust en hopelijk zijn de examenresultaten even goed ;-) Zoen !

Gepost door: Katrijn | 03-05-09

Groot! Grootse dingen dat je de laatste tijd laat zien koen!
Doe zo verder!
Proficiat!

Gepost door: Maarten Van Dyck | 03-05-09

Wat een tijd... proficiat !
& Veel succes op het EK :) x

Gepost door: carolien | 03-05-09

Prachtige prestatie!

Gepost door: Steven Van Nieuwenhove | 03-05-09

Super Koentje,

Je bent een harde, 25 ronden op de tanden bijten is niet niks!Je hebt er voor gewerkt en de beloning mag er natuurlijk ook zijn, loon naar werk zeggen ze dan e!Je bent een klasbak, je bent Belgische top en je wordt zeker en vast nog beter, echt respect man!Geniet van je rustperiode en dan in Kaunas schitteren, want ik weet dat je niet alleen tevreden bent met de ek-selectie, je wilt daar ook iets laten zien!Gaaaaaaaaaaaaaaaan man ... Veel succes met je examens.

grtz

Gepost door: Stijn | 03-05-09

Super! Koentje, dat heb je weer eens mooi gedaan! Je blijft mensen verbazen! Na je sterke wegwedstrijden, toon je u van een uitzonderlijk niveau. Als eerste 10000m kan dit tellen! Proficiat! Geniet ervan!

Gepost door: Stijn Lintermans | 03-05-09

PROFICIAT Koen,
Ik was blij om er gisteren bij te zijn. Je hebt echt een prachtige wedstrijd gelopen. Het was een kippenvel moment. Nogmaals een dikke proficiat & veel succes in Kaunas ;-).
xxx

Gepost door: Mariska | 03-05-09

Tjah, tis al allemaal gezegd geweest zeker...
Kzal et houden bij een dikke proficiat dan maar é :D

Gepost door: Tom Du Pan | 03-05-09

Great great race ! For a first 10 000 it's just amazing ! Good luck for your exams

Gepost door: Arnaud | 03-05-09

Wat een eerste 10km wedstrijd heb jij gelopen zeg. Nen dikke proficiat.

Gepost door: natalie | 03-05-09

Waw Je blijft verbazen. Supergoed gelopen, nen dikken bravo. Loon naar werken. Nu nog even alles op alles voor de examens en daarna schitteren in Kaunas.
Van harte
Kristien Oplinus

Gepost door: Kristien | 03-05-09

proficiat Ik heb u wel meteen na de wedstrijd gezien maar toch wens ik u nog is proficiat. ge blijft mij verbazen maat met u prestatie van zaterdag

Groeten Tiemen

Gepost door: Tiemen | 04-05-09

Een dikke proficiat koen!
Groetjes Layla

Gepost door: Layla | 04-05-09

De commentaren zijn gesloten.