11-05-09

www.nieuwsblad.be.sportwereld

04/05/2009
 E6_GRO29LUNI_1+NAERT
'Haas' Frank Bollen leidt Koen Naert (zwart) naar de titel en het EK-minimum. Johnny De Saedeleer
© Johnny De Saedeleer

'Met dank aan Frank Bollen'
ATLETIEK PROVINCIAAL KAMPIOENSCHAP 10.000 METER LEBBEKE Koen Naert pakt titel én EK-minimum

Koen Naert, aangesloten bij Eendracht Aalst, pakte zaterdag met een tijd van 29'43"11 niet alleen de provinciale titel maar ook de limiet voor het EK beloften in het Litouwse Kaunas.

Het provinciaal kampioenschap 10.000 meter werd zaterdag in Lebbeke geen Oost-Vlaams onderonsje. Integendeel, heel wat junioren en beloften gingen er hun kans om een limiettijd te lopen voor de internationale zomerkampioenschappen. Eén man slaagde alvast met groot succes in zijn opzet: Koen Naert. De 19-jarige student verpleger kreeg voor zijn rush assistentie van niemand minder dan Frank Bollen.

'Na het winterseizoen liep ik nog een wegwedstrijd in Nederland', vertelde de pupil van Raymond Van Paemel. 'Het vlotte er zo goed dat me werd aangeraden om een gooi te doen naar het EK-minimum. Na enige twijfel heb ik mijn verantwoordelijkheid maar opgenomen. Bollen ging meteen akkoord om het tempo te maken. Ik heb dan ook heel veel aan de Bilzenaar te danken. We moesten onder de dertig minuten blijven. Halfweg kwamen we door in 14'58". Na een dipje rond de zevende kilometer kon ik nog met een snelle slotronde uitpakken. Gelukkig? Uiteraard, maar nu moet ik weer gaan studeren voor het proefwerk van maandag.'

Achter het duo werd ijverig gestreden voor scherpe tijden. Het was wachten op Karl De Raeymaecker van AC Waasland, die als nummer tien in 31'53" finishte, om de tweede Oost-Vlaming te noteren. Hans Reigel, winnaar bij de masters, werd elfde. Zijn clubgenoot bij LAT Steven Van Nieuwenhove, die de titel al een paar keer op zak stak, liep als twaalfde en derde senior van het PK over de eindstreep. 'Normaal wordt dit kampioenschap pas op het einde van het seizoen georganiseerd. De vorm was er nog helemaal niet. Ik hoop op het BK in Machelen revanche te kunnen nemen.'

Bij de vrouwen werd de wedstrijd gewonnen door Marlene Vandenbroeck (38'20"25) voor Nathalie De Clercq, haar clubgenote bij Assa Ronse.

 Willy Goossens

15:50 Gepost door Koen | Koen | Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |  Facebook | |

Commentaren

Mooi artikeltje !
Proficiat met je titel en je ek!

Gepost door: Layla | 16-05-09

De commentaren zijn gesloten.