28-05-09

volgeboekte agenda afgewerkt

Voor de mensen die dachten dat er niets in mijn leventje aan het gebeuren was omdat ik niets op mijn blog schreef, schrijf ik nu heel kort wat ik de voorbije week zoals heb uitgestoken:p!

Na mijn interclub optredentje moest ik nog drie kanjers van examens afleggen. Mijn stokpaardje psychologie (ahum ahum:p), verpleeginterventies van de psychiatrische patiënt en organisatie van de gezondheidszorg om het allemaal kort te verwoorden:). Ik denk dat ik ze er wel goed heb vanaf gebracht, al weet je natuurlijk nooit in het hoger;)! Maar ik heb er goeie hoop op en ben blij dat ik er vanaf was na zoveel weken. Vorige week woensdag ging ik samen met de klasgenootjes een terrasje doen in het zonnetje met mijn traditionele Looza Ace:), 's avonds trok ik dan weer de schoenen aan om opnieuw wat te trainen. Veel rusten zat er niet echt in want op zondag vertrokken we met de klas richting Egmond (NED), waar we 3 dagen de Nederlandse gezondheidszorg onder de loep zouden nemen. Ik kan hier enkel uit meenemen dat er bij ons nog heel wat veranderd moet worden om te kunnen tippen aan hetgeen waar onze Noorder buren al volop aan het veranderen zijn! Ik leerde heel wat nieuwe zaken en heb mijn visie qua gezondheidszorg nu wat kritischer kunnen opmaken omdat ik nu materie heb om te vergelijken, dit even ter zijde. Normaal was ik van plan om ginds eenmaal te trainen, maar daar dacht maandag mijn wekker en dinsdag het weer anders over. Nu, er is geen ramp gebeurd, deze week haal die 10km wel in;)! Ik stelde het er héél goed, maar was wel blij dat ik terug in ons eigen landje was. Ik was moe en versleten en toch moest ik de dag erop terug op stage. Een heel drukke week dus! Alle papieren moesten in orde zijn, de stageformulieren, afspraken moesten al vooraf gemaakt worden en etc. ... Momenteel heb ik al twee dagen afgewerkt op mijn nieuwe stageplaats het CLB van Roeselare. Ik amuseer me er echt, héél vriendelijke collega's en mentoren! Ik kan er op een andere manier heel veel bijleren en dat was ook de bedoeling om deze onbekende stap te wagen naar de sociale verpleegkunde. Later hou ik jullie nog op de hoogte:)!

Intussen ben ik ook opnieuw begonnen met de opbouw richting Kaunas. De komende twee maanden zet ik alles op alles om terug op niveau te verschijnen in Litouwen. Ik hou jullie verder op de hoogte!

Groetjes Koen.

Foto's volgen nog;)!

22:19 Gepost door Koen | Koen | Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |  Facebook | |

20-05-09

Interclub in eigen Aalst: 4de plaats en best wel tevreden.

Afgelopen zondag maakte ik tijd vrij om toch de clubkleuren te verdedigen tijdens de Beker Van Vlaanderen. Om het best te scoren met de club werd er mij gevraagd om de 1500m te lopen, voor mij geen probleem, als ik de club er maar mee kan helpen. Voor mezelf hoefde het natuurlijk niet want ik was al twee weken aan het rusten en mijn gedachten waren dus niet echt bij de interclub, waarvoor mijn excuses. Toch kon ik voor 9 puntjes (= plaats 4) zorgen en was daar wel best tevreden mee. Ik kwam natuurlijk wat snelheid tekort, toch was ik tevreden met mijn laatste toertje onder 60". Aan de snelheid wordt straks weer wat gewerkt, want de examens zijn van vandaag afgelopen. Dat is voor mij niet erg want dat spelletje duurt nu al van tijdens de paasvakantie en werd het dus wel tijd dat het gedaan was. Ik moest 21 examens afleggen, tegenover 8 in januari, een wereld van verschil. De ene dag ging het al beter dan de andere, maar in de breedte ben ik wel tevreden, nu enkel nog heel lang wachten op de resultaten:p. Eerst moet ik nog een maand stage afleggen, dit keer niet in het ziekenhuis, maar in het Centrum voor Leerling Begeleiding in Roeselare. Ik ben duidelijk volledig aan het afdwalen van de interclub waar ik jullie over wou informeren:)! Tacktisch was het een slechte wedstrijd van mij, geef ik toe, maar ik heb opnieuw wat geleerd en daar doen we het voor! Niet iedereen is perfect en ik moet weer leren koelbloedig zijn, net zoals op mijn BK 1500m vorig jaar in Herve, ik weet waarover het gaat, mijn trainer weet het en daar wordt aan gewerkt straks. Ik weet zeker dat dit dan in orde komt;)! Volgende week begin ik dus opnieuw met de opbouw en ik ga er "keihard" voor gaan. Niets of niemand kan me tegenhouden om het onderste uit de kan te halen:)! Ik ben super gemotiveerd!

Groetjes Koen.

17:33 Gepost door Koen | Koen | Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |  Facebook | |

11-05-09

www.nieuwsblad.be.sportwereld

04/05/2009
 E6_GRO29LUNI_1+NAERT
'Haas' Frank Bollen leidt Koen Naert (zwart) naar de titel en het EK-minimum. Johnny De Saedeleer
© Johnny De Saedeleer

'Met dank aan Frank Bollen'
ATLETIEK PROVINCIAAL KAMPIOENSCHAP 10.000 METER LEBBEKE Koen Naert pakt titel én EK-minimum

Koen Naert, aangesloten bij Eendracht Aalst, pakte zaterdag met een tijd van 29'43"11 niet alleen de provinciale titel maar ook de limiet voor het EK beloften in het Litouwse Kaunas.

Het provinciaal kampioenschap 10.000 meter werd zaterdag in Lebbeke geen Oost-Vlaams onderonsje. Integendeel, heel wat junioren en beloften gingen er hun kans om een limiettijd te lopen voor de internationale zomerkampioenschappen. Eén man slaagde alvast met groot succes in zijn opzet: Koen Naert. De 19-jarige student verpleger kreeg voor zijn rush assistentie van niemand minder dan Frank Bollen.

'Na het winterseizoen liep ik nog een wegwedstrijd in Nederland', vertelde de pupil van Raymond Van Paemel. 'Het vlotte er zo goed dat me werd aangeraden om een gooi te doen naar het EK-minimum. Na enige twijfel heb ik mijn verantwoordelijkheid maar opgenomen. Bollen ging meteen akkoord om het tempo te maken. Ik heb dan ook heel veel aan de Bilzenaar te danken. We moesten onder de dertig minuten blijven. Halfweg kwamen we door in 14'58". Na een dipje rond de zevende kilometer kon ik nog met een snelle slotronde uitpakken. Gelukkig? Uiteraard, maar nu moet ik weer gaan studeren voor het proefwerk van maandag.'

Achter het duo werd ijverig gestreden voor scherpe tijden. Het was wachten op Karl De Raeymaecker van AC Waasland, die als nummer tien in 31'53" finishte, om de tweede Oost-Vlaming te noteren. Hans Reigel, winnaar bij de masters, werd elfde. Zijn clubgenoot bij LAT Steven Van Nieuwenhove, die de titel al een paar keer op zak stak, liep als twaalfde en derde senior van het PK over de eindstreep. 'Normaal wordt dit kampioenschap pas op het einde van het seizoen georganiseerd. De vorm was er nog helemaal niet. Ik hoop op het BK in Machelen revanche te kunnen nemen.'

Bij de vrouwen werd de wedstrijd gewonnen door Marlene Vandenbroeck (38'20"25) voor Nathalie De Clercq, haar clubgenote bij Assa Ronse.

 Willy Goossens

15:50 Gepost door Koen | Koen | Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |  Facebook | |

10-05-09

Over de helft van de examens.

Intussen zijn we al een week verder en begin ik te beseffen wat een tijd ik heb afgeklokt in Lebbeke:). In het begin van de week kon ik me moeilijk concentreren omdat ik steeds bezig was met mijn 10000m tijd. Toch kon ik mijn examens naar behoren afleggen. Maandag stond er VPI van uro, gastro, endocrino en oncologie op het programma en ik was echt tevreden over het afgelegde examen. Dinsdag legde ik een groot examen van functiebeperking af, ik kende mijn cursus héél goed, hopelijk vertaalt zich dat ook in goeie punten. Woensdag stond dan mijn eerste mondelinge examen voor de deur, psychiatrische pathologie van Dr. Beysen. Ik was wel wat zenuwachtig omdat het zolang duurde voor ik binnen mocht. Ik denk wel dat deze ook goed is verlopen, alhoewel het moeilijk is om een examen af te leggen van een vak waar je geen stage-ervaring mee hebt. Donderdag stond een echte kanjer geprogrammeerd! Mijn examen van verpleegkundige vaardigheden. Daarvoor moest ik drie verschillende praktijk examens afleggen. Ik moest beginnen met het examen van uro, gastro en endocrinologie. Ik was echt beschaamd over mezelf toen ik daar stond, ik vertelde niet anders dan nonsens, ik was dit van mezelf niet gewoon! Zo goed ging mijn theorie over het vak op maandag, zo slecht vond ik mijn uitvoering van een maagspoeling enkele dagen later. Ik was echt geschrokken en was veel te zenuwachtig en mijn hele uitvoering viel in het water, nuja, misschien was het niet zo slecht, maar ik was zeker niet tevreden! Daarna moest ik er dan nog twee afleggen. Ik deed mijn best om mijn eerste uitvoering te vergeten en gelukkig gingen de twee volgende handelingen beter, tot zelfs veel beter. Aan de ene kant had ik geen geluk dat ik 2 van de 3 oefeningen nog nooit in de praktijk kon uitvoeren of zelfs nog nooit had zien uitvoeren in de praktijk. De maagspoeling en het reinigen van een tracheostomie had ik enkel één keer gezien in de les en was het dus was onwennig voor mij. Mijn derde uitvoering ging daarentegen wel heel goed omdat ik een colostoma moest vervangen en dit kon ik al enkele keren op stage proberen.

Nuja, je moet wat geluk hebben met de vragen en de dingen waar ik in de fout ging donderdag zal ik nu zeker nooit meer vergeten, het is een mes die aan beide zijden snijdt:)! Nu staan er nog 8 examens gepland en daarna bouw ik de conditie weer op richting juli!

Groetjes Koen.

15:43 Gepost door Koen | Koen | Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |  Facebook | |

03-05-09

Niet te geloven! Bedankt Frank en bedankt beentjes die naar de 10000m limiet voor het EKu23 liepen, 29'43"11!

Eén maal ging ik proberen om de limiet te lopen, één maal en nu staat er een tijd van 29'43"11 achter mijn naam op de 10000m. Vorige week maakte ik nog mijn debuut op de 5000m op piste, gisteren meteen het dubbele met mijn debuut op de 10000m. Ik heb er veel voor gedaan! Ik trainde voorzichtig door wanneer iedereen rust nam, ik haspelde veel trainingen alleen af, maar zoals ik het tegen trainingsmakker Dieter Brouckaert 100x op een training zeg "Je wordt daar hard van", haha! Hard worden is nodig voor een 10000m, dat heb ik gisteren zeker ondervonden. Vorige week liep ik freeweelend naar 14'48" op de 5000m en wist ik dat de vorm goed was. Deze week deed ik het rustig aan omdat ik al examens heb en ik de nodige tijd kon gebruiken, toch bleef ik lopen en verloor ik kostbare tijd en achteraf gezien kostbare puntjes, maar ik heb de meeste examens er wel goed vanaf gebracht denk ik:), een goed gevoel is ook al veel. Natuurlijk waren mijn gedachten ook wat afgeleid omdat ik steeds met de 30'00" in mijn hoofd zat. Wel 100x keek ik naar de limiet tijd op de VAL-pagina, daar moest ik onder, ik had er voor getraind en mentaal ben ik een harde!

In Lebbeke zelf ging 'DE' Frank Bollen mij piloteren richting 30'00". Met o.a. Ruben Vandevelde, Sanne Torfs, Florent Caelen, Vital Gahunghu, Jeroen D'Hoedt, Dieter Vanstreels en Jonas Sergooris waren er genoeg kleppers aan de start om te knallen tot de meet. De wedstrijd verliep perfect en het werd een echte afvalrace met een fantastische Frank Bollen aan kop. Ik had me voorgenomen zelf niet te rekenen voor tussentijden want langs de weg stonden supporters genoeg om deze door te geven, waarvoor dank! We kwamen perfect de juiste tussentijden door, ik denk dat we aan km 5 iets onder de 15' zaten en dus toen nog steeds mooi op schema. Ik liep constant in het spoor van Frank en beet me daar vast, ik voelde één voor één de anderen lossen, maar weet wel niet wie of waar er gelost werd! Ik had maar één doel: "Dat paarse shirt met die snelle benen volgen" !!! Aan km 9 denk ik had ik nog een bonus van 8" à 9", ik was moe, maar beet op mijn tanden! Frank kikkerde me mentaal op en samen liepen we nog een snellere laatste km om te finishen in een snelle 29'43"11. Ik was echt heel tevreden en ben Frank nog altijd dankbaar voor het geleverde haaswerk, zonder Frank ging het moeilijk geworden zijn! Na mijn finish zag ik ook een heel verstandige Dieter Vanstreels finishen in een knappe 30'01 en ook Jeroen D'Hoedt liep een snelle 30'14", proficiat boys! Ruben Vandevelde was degene die langst in het spoor kon hangen, maar moest dit op het einde wat bekopen en liep na 30'24" binnen denk ik, toch sterk gelopen. Een geslaagde eerste en enige poging voor de EK limiet in Kaunas en nu volgt twee weken welverdiende rust:).

Zoals Eline Berings het zo mooi zegt op haar website: "You should know" ... zeker http://www.elineberings.be/ bezoeken als je wil weten waarover ik het heb;)!

Groetjes Koen.

broek af!

Enkele maanden geleden maakten we nog veel plezier samen, gisteren was het bijten in het spoor van Frank Bollen, bedankt!

1

2

3

4

5

6

11:19 Gepost door Koen | Koen | Algemeen | Permalink | Commentaren (15) |  Facebook |  Facebook | |