01-06-09

Kilometertjes malen.

Intussen ben ik alweer een kleine week aan het trainen en probeer ik daarom heel wat kilometers te maken. In het begin voelde ik die wel wat, maar nu weet ik dat mijn lichaam ze steeds beter en beter verteert en dat is zeker een goed teken naar komende opbouw periode. Om aan voldoende kilometers te raken en deze niet alleen te moeten afhaspelen koos ik er voor om 2 wedstrijden uit te kiezen waar ik op trainingstempo aan het gewenste aantal kilometer zou komen. Woensdag vond in mijn eigen Roeselare "Dwars door de Zilten" plaats en gisteren kwam ik aan de start op de 20km van Brussel.

"Dwars door de Zilten", een wedstrijd over 14km dat ik ieder jaar meedoe voor het goeie doel Vivir en Amor. Andere jaren startte ik steeds langs achteren of in het pak, maar dit jaar wou ik eens vooraan starten en met dezelfde krachten als andere jaren gewoon vooraan eindigen en niet meer te hoeven inhalen of misschien wel winnen. Het was behoorlijk koud en winderig, ik had misschien toch beter wat opgewarmd voor de wedstrijd met zo'n koud weer, maar kon vlot egaal mijn training afwerken. Een mooie surplus was dat ik ook de wedstrijd won, maar vooral het gevoel was belangrijk. Na mijn aankomst trok ik opnieuw wat verse kledij aan en keerde terug het parkoer op om Elise te gaan vergezellen. Elise is nog maar 6 weken bezig met lopen en besloot ook op de 14km te starten, samen liepen we haar laatste ronde uit en had ik een totaal van 20km op de teller, daarmee was ik heel tevreden. Bij deze ook nog eens proficiat aan Elise dat ze dit heeft klaar gespeeld!

Gisteren wou ik ook starten op de 20km van Brussel. Opnieuw om wat kilometers te draaien en dat eens te hebben meegemaakt. Ik wou graag de eerste dame vergezellen en hazen, maar heb nooit Alemitu Bekele gevonden. Ik stond achteraan en wou Alemitu bijhalen om erbij te blijven, maar kwam haar jammer genoeg niet tegen. Ik liet me ver in het pak uitzakken, maar nog steeds geen Alemitu te zien. Ik dacht dan dat ik haar misschien gemist had en besloot terug wat naar voor op te schuiven, maar helaas, niet gevonden. Wat verderop kwam ik David Stevens tegen die er eveneens een training van maakte en ik besloot bij David te blijven. Het ging heel goed, ik moest nooit even diep gaan of op mijn tanden bijten, opnieuw gaf dat me veel vertrouwen. Ik verteer de trainingen terug heel goed en dat was hetgeen ik wou weten. De laatste 4km versnelde ik wat en wat me opviel was hoeveel atleten je nog inhaalt en welke tijdsverschillen je kunt aan je broek krijgen op de laatste km's van de "20km door Brussel". Ik was opnieuw heel tevreden en kwam na 1h10'20" binnen, mooie training dus. Na deze 20km stond mijn weekteller op 85km, dat was mijn beoogde weekaantal en nu kan voor mij ook de snelheidvezels terug wat worden geprikkeld.

Nog wat foto's van de voorbije week:

23

Egmond aan Zee in Nederland

11

Aan het overleggen hoe het bij ons nog zoveel beter kan!

13

De boys!

P1010281

Voor de start wat heen en weer lopen met mijn vroegere klasgenoot Sam Lepoutre.

im079

Groetjes Koen.

13:13 Gepost door Koen | Koen | Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |  Facebook | |

Commentaren

Zonder jou ging het nie zo goed gelukt zijn!
Merci schattie :)
x

Gepost door: Elise | 02-06-09

Proficiat met je mooie overwinning in de Zilten. Groetjes Layla

Gepost door: Layla | 05-06-09

De commentaren zijn gesloten.