19-06-09

Belgische afstandslopen terug op de kaart gezet!

Intussen is het al een tijdje geleden dat ik nog iets nieuws kon posten, maar heb de afgelopen week heel veel te doen gehad, zoals altijd feitelijk:). Ik werkte woensdag mijn laatste dag in het CLB af en moest de rest van de week maken dat alle opdrachten en papieren in orde waren om mijn volledige stagemap in te dienen. Mijn stage in het CLB was echt super, ik leerde heel veel bij en de stage gaf me ook een nieuwe piste die ik kan uitgaan naar de toekomst toe. Het was echt iets voor mij en de beoordeling was er dan ook naar, qua beoordeling was deze stageperiode mijn beste stageperiode ooit, maar ik voelde me dan ook steeds goed in mijn vel en dat zette zich dus om in goeie resultaten. Het is altijd plezant om zo de vakantie in te zetten.

Met het lopen gaat het ook steeds beter, ik voel dat ik weer naar een deftig vormpeil aan het trainen ben. Zaterdag loop ik dan ook opnieuw mijn eerste wedstrijd, maar volledig zonder druk. Ik start op de 2000m in Oudenaarde. Aan de ene kant ben ik blij dat ik opnieuw wedstrijden kan lopen, maar aan de andere kant blijft het een vraagteken wat het zal geven. De trainingen zijn hoopgevend in ieder geval. Zondag vertrek ik ook richting Zwitserland (St. Moritz), daar ga ik me 2 weken voorbereiden op het komende EK in Kaunas (Litouwen). Samen met Jerry Van Den Eede, Tiemen Vansteenberghe en Thomas Caudron huren we een appartementje en ik weet zeker dat we daar goed zullen kunnen trainen. Ik zie het echt wel zitten want ik wil op het EK niet enkel de groep vullen, maar ervaring opdoen en zo'n wedstrijd leren kennen. Ik ben ook blij dat de afgelopen maanden het Belgische afstandslopen opnieuw is verzekerd! De limieten op de afstandsnummers spreken dan ook voor zich! Bij de junioren knaltijden van Soufiane Bouchikhi (29'58"), Dieter Vanstreels (30'01") en Jeroen D'Hoedt (30'13" + 3'46"99 + 8'59") of ook Andreas Van Ham met (3'47"12 en 8'54") en Jana Van Wabeke op de 5000m, ook bij de beloften mooie tijden van Sanne torfs, Atelaw Bekele en Vanja Cnops. Ik ben blij met die prestaties op de distance nummers en weet dat de toekomst eraan komt! Maar zelfs globaal over de hele lijn denk ik dat de atletiek zeker niet zal doodbloeden en dat er talent op komst is en we met de delegaties in Kaunas en Novi Sad mooie prestaties zullen laten optekenen.

Groetjes Koen.

16:02 Gepost door Koen | Koen | Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |  Facebook | |

07-06-09

En het gaat ... héél goed met de Koen!

Intussen zijn we alweer een week verder en zit het bij mij zowel in het kopke als in de beentje heel goed. Ik voel me weer iedere dag sterker en beter worden en dat is een groot voordeel op de komende zware trainingsperiode. Vanmorgen startte ik opnieuw met mijn trainingen in Zottegem, trainer Raymond kon er jammer genoeg niet bij zijn (staatsplicht), maar ik kon rekenen op het gezelschap van onze nieuwste aanwinst in de groep Lander Tijtgat. Ik kende Lander niet zo goed en was het dus de perfecte gelegenheid elkaar beter te leren kennen en het werd er opnieuw een heel gezellige training. Voor ik naar Zottegem vertrok bracht ik nog eerst mijn politieke stem uit, hopelijk zal deze in de toekomst zijn vruchten afwerpen want het is nodig hier in Roeselare en omstreken. Om terug tot de essentie van de dag te komen, Zottegem, hier heb ik een heel, maar dan ook heel goed gevoel aan de training overgehouden en wil zo verder blijven evolueren. Ik werkte op reserve en met een fris gevoel de training af. Ik dacht dat ik wat power tekort ging schieten, zoals ik meestal tegenkom de eerste keer dat ik weer de Bevegemse vijvers opzoek, maar vandaag kon ik blijven afduwen op die heuvels. Dit is een teken dat ik de verdiende rust na mijn EK-limiet heb gerespecteerd en dus perfect heb geluisterd naar de trainer. Momenteel staan ook niet meteen wedstrijden gepland omdat we hebben afgesproken om eerst wat te trainen, wedstrijden zijn er nog genoeg deze zomer en dat kan ik zeker beamen.

Zoals de meesten die mijn blog zowat volgen wel weten loop ik momenteel stage in het CLB. Ik ben nu twee weken ver en amuseer me er echt heel erg. Dit is iets wat ik later ook heel graag zou willen doen, maar daar denk ik nu niet aan. Ik wil gewoon weer het beste van mezelf geven, net zoals op alle andere stages en hoop opnieuw op een goeie feedback. De contacten gaan alleszinds heel goed en stuk voor stuk zijn het allemaal heel toffe collega's die klaar staan om mij vanalles bij te leren en dat was ook de essentie voor mij om de keuze sociale stage te maken. Ik werd twee mentoren toegewezen en beide mentoren zorgen echt wel heel goed voor mij, ik krijg veel leerkansen en vrijheid om mezelf wat te ontwikkelen binnen de werking van het centrum en dat vind ik altijd super. Ook de andere collega's waar ik samen moet mee werken zijn allemaal heel bekwaam en staan altijd klaar om een gefundeerd antwoord te formuleren op mijn vragen.

Als ik deze week een gaatje vind in mijn agenda maak ik nog een balans op over mijn bevindingen van het eerste deel van het zomerseizoen (EK-limieten, atleten, wedstrijden, ...)

Groetjes Koen.

14:11 Gepost door Koen | Koen | Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |  Facebook | |

01-06-09

Kilometertjes malen.

Intussen ben ik alweer een kleine week aan het trainen en probeer ik daarom heel wat kilometers te maken. In het begin voelde ik die wel wat, maar nu weet ik dat mijn lichaam ze steeds beter en beter verteert en dat is zeker een goed teken naar komende opbouw periode. Om aan voldoende kilometers te raken en deze niet alleen te moeten afhaspelen koos ik er voor om 2 wedstrijden uit te kiezen waar ik op trainingstempo aan het gewenste aantal kilometer zou komen. Woensdag vond in mijn eigen Roeselare "Dwars door de Zilten" plaats en gisteren kwam ik aan de start op de 20km van Brussel.

"Dwars door de Zilten", een wedstrijd over 14km dat ik ieder jaar meedoe voor het goeie doel Vivir en Amor. Andere jaren startte ik steeds langs achteren of in het pak, maar dit jaar wou ik eens vooraan starten en met dezelfde krachten als andere jaren gewoon vooraan eindigen en niet meer te hoeven inhalen of misschien wel winnen. Het was behoorlijk koud en winderig, ik had misschien toch beter wat opgewarmd voor de wedstrijd met zo'n koud weer, maar kon vlot egaal mijn training afwerken. Een mooie surplus was dat ik ook de wedstrijd won, maar vooral het gevoel was belangrijk. Na mijn aankomst trok ik opnieuw wat verse kledij aan en keerde terug het parkoer op om Elise te gaan vergezellen. Elise is nog maar 6 weken bezig met lopen en besloot ook op de 14km te starten, samen liepen we haar laatste ronde uit en had ik een totaal van 20km op de teller, daarmee was ik heel tevreden. Bij deze ook nog eens proficiat aan Elise dat ze dit heeft klaar gespeeld!

Gisteren wou ik ook starten op de 20km van Brussel. Opnieuw om wat kilometers te draaien en dat eens te hebben meegemaakt. Ik wou graag de eerste dame vergezellen en hazen, maar heb nooit Alemitu Bekele gevonden. Ik stond achteraan en wou Alemitu bijhalen om erbij te blijven, maar kwam haar jammer genoeg niet tegen. Ik liet me ver in het pak uitzakken, maar nog steeds geen Alemitu te zien. Ik dacht dan dat ik haar misschien gemist had en besloot terug wat naar voor op te schuiven, maar helaas, niet gevonden. Wat verderop kwam ik David Stevens tegen die er eveneens een training van maakte en ik besloot bij David te blijven. Het ging heel goed, ik moest nooit even diep gaan of op mijn tanden bijten, opnieuw gaf dat me veel vertrouwen. Ik verteer de trainingen terug heel goed en dat was hetgeen ik wou weten. De laatste 4km versnelde ik wat en wat me opviel was hoeveel atleten je nog inhaalt en welke tijdsverschillen je kunt aan je broek krijgen op de laatste km's van de "20km door Brussel". Ik was opnieuw heel tevreden en kwam na 1h10'20" binnen, mooie training dus. Na deze 20km stond mijn weekteller op 85km, dat was mijn beoogde weekaantal en nu kan voor mij ook de snelheidvezels terug wat worden geprikkeld.

Nog wat foto's van de voorbije week:

23

Egmond aan Zee in Nederland

11

Aan het overleggen hoe het bij ons nog zoveel beter kan!

13

De boys!

P1010281

Voor de start wat heen en weer lopen met mijn vroegere klasgenoot Sam Lepoutre.

im079

Groetjes Koen.

13:13 Gepost door Koen | Koen | Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |  Facebook | |