22-07-09

Héél tevreden met een 7de plaats van het EKu23 terug gekeerd.

Intussen ben ik het hier in België al opnieuw gewoon en vond ik wat tijd om jullie wat meer mee te geven omtrent mijn ervaringen die ik heb opgedaan in Kaunas. Zoals uit de titel af te leiden valt ben ik echt heel tevreden over mijn geleverde prestatie op Litouwse bodem. Ik ben niet alleen tevreden met mijn geleverde prestatie, ik ben ook echt tevreden dat we als team zo sterk hebben gescoord.

Met mijn 19 jaar was ik bij de jongste deelnemers op de 10000m, ik wou zeker geen slecht figuur slaan en heb er dan ook voor gewerkt (zie Sankt Moritz). Ik probeerde om zoveel mogelijk tips en ervaringen van de oudere atleten mee te nemen en ook toe te passen, het was voor mij echt een heel leerrijke ervaring. Ik lag samen op de kamer met Sanne Torfs, ook van Sanne leerde ik heel veel bij en ik leerde een heel andere Sanne kennen dan ik dacht dat hij was. De sfeer in de groep was ook echt goed. Alhoewel we verbleven in een "luxueus hotel" (ahum ahum:p), werd er heel veel samen gezeten en samen over vanalles gepraat . Ik leerde ook heel wat nieuwe mensen kennen en vond Kaunas een super ervaring.

Ik wist dat de vorm goed zat en herhaalde dat ook steeds tegen mezelf. Voor de wedstrijd (dag3) werd er heel veel gerust en werd er professioneel naar de wedstrijd toegeleefd, vond ik van mezelf:). Ik deed wat ik normaal doe voor een wedstrijd en voelde dat ik er echt klaar voor was. Ik had niet veel stress (ofwel positieve stress dan), ik kon mezelf héél goed oppeppen en klaarstomen voor 'mijn' moment. Ik besloot om mijn eigen tempo te lopen wanneer het peloton er iets te snel vandoor ging en ik ken mijn lichaam goed genoeg om te weten waar mijn lijn is getrokken. Een andere belangrijke factir is het weer en dit was echt verschrikkelijk (28°-30°), dat zorgde toch voor wat onzekerheid tijdens de wedstrijd. Ik voelde als snel dat de warmte mijn lichaam veel sneller overhitte dan ik gewoon was en daar sleutelde ik wat aan tijdens de wedstrijd. Ik nam voldoende water aan en liep mijn eigen koers. Die koers verliep in feite wel wat raar, een serieus slachtveld na die 10000m en de atletengrimassen na het verlaten van de Mixed zone waren op zijn minst de feiten die bewezen dat een 10000m lopen in dit weer keihard is. Tot halfweg kon ik achteraan het peloton aanpikken, daarna spatte de wedstrijd uiteen en koos ik mijn eigen tempo. Stuk voor stuk haalde ik lijken in. Ik voelde dat ik het juiste tempo te pakken had en bleef gewoon mijn tempo lopen: erachter, erbij en erover, ook al probeerden ze dan nog in mijn spoor aan te pikken, het kon me geen barst schelen, ik zat goed. Ik weet dat heel wat atleten nog kon inhalen in de tweede wedstrijdhelft en tot mijn eigen verbazing liep ik de top 10 binnen, top 8 zelfs met mijn 7de stek! Ook op het laatste kon ik een snelle laatste km afwerken en dat stemde me tevreden. Ik was echt heel blij, als eerste jaars heb ik hier heel veel geleerd en deze prestatie betekent ook een klik in mijn hoofd, ik wil ervoor gaan!

In feite moet de hele delegatie hier een langgerekte lofrede krijgen, maar dan ben ik te lange bezig om alles uit te schrijven:p! Toch even een statistiekje meegegeven 17 atleten waarvan er 12 finale (of top-8) haalden, geen verdere uitleg, spreekt voor zich! Een superdelegatie dus met als uitblinker de bronzen plak van de Vincent Vanryckeghem!

Bedankt aan iedereen voor de ervaring die ik kon opdoen gedurende de afgelopen week!

Groetjes Koen.

Ik vond enkele foto's op de Nederlandse atletieksite www.losseveter.nl, jammer genoeg heb ik op mijn eigen fototoestel geen foto's van mijn wedstrijd kunnen maken.

10K Kaunas

paul-zwama-ek-6543

paul-zwama-ek-7654

15:36 Gepost door Koen | Koen | Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |  Facebook | |

Commentaren

Proficiat met deze schitterende prestatie. Knap gedaan hoor.

Gepost door: natalie | 22-07-09

knap werk orde op zaken gesteld! Even op internationaal niveau de deur ingetrapt! Dit is wel echt super, ik denk wel dat jij een kampioenschapsloper bent, dan ben je altijd goed. Doe je trouwens BK AC mee?

Gepost door: Wesley De Kerpel | 22-07-09

Wat een prestatie Koen !
Dikke proficiat, echt sterk !
veel succes

Gepost door: Xander Denys | 25-07-09

De commentaren zijn gesloten.