26-08-09

klaar voor aanstaande zaterdag!

Zaterdag wil ik dus eindelijk eens onder die grens van de 3'50" raken op de 1500m. Ik hoop op een heel goeie reeksindeling zaterdag want op een Flanders Cup weet je dat nooit natuurlijk, maar ik liet deze zomer al mooie dingen zien en hopelijk weten de mensen van de organisatie dat ook. Ik heb ervoor getraind en ik weet dat die kaap er zeker in zit. De trainingen verlopen echt heel vlotjes, ik voel me super, ik kon deze week wat meer uitrusten en de testtraining van gisteren laat het allerbeste verhopen. Natuurlijk moet alles op die dag ook meezitten, maar daar twijfel ik niet aan, ik voel me er gewoon klaar voor! Ook trainer Raymond zag twee weken geleden al dat het met mij heel goed ging, nog een stimulans om door te gaan:)!

Aanstaande zaterdag dus, 1500m van de galameeting in Merksem!

Groetjes Koen.

17:56 Gepost door Koen | Koen | Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |  Facebook | |

22-08-09

"Fan van Koen"

Deze week stond volgend artikeltje in de lokale krant hier in Roeselare. Jullie kennen ongetwijfeld wel nog het neefje van mijn vriendin die deze winter al heel wat mooie prestaties liet noteren tijdens de crossen. Stan werd ook al op jonge leeftijd provinciaal crosskampioen, iets waar ik veel langer op moest wachten dan onze Stan moest doen. Ik behaalde pas mijn eerste provinciale (veld)looptitel bij de cadetten, Stan staat dus al een streepje voor! Enkel jammer dat de afstanden bij de jeugd zijn veranderd naar 600m, terwijl ik nog enkele clubrecords had staan op de traditionele 1000m bij de jeugdreeksen. Hopelijk kan ik verder een goeie stimulans voor Stan blijven en zal hij deze winter opnieuw van zich laten horen;)!

Verder staan er bij mij geen wedstrijden gepland dit weekend omdat ik dit weekend moet werken en er mijn laatste dagen vakantiejob moet afwerken op de dienst endocrino- en cardiologie. Na 23 dagen kan ik niet meer dagen werken en zit het er voor mij op. Ik heb me echt geamuseerd en ben steeds graag blijven gaan naar de plaats waar het voor mij allemaal begon (cfr. stageplaats van mijn eerste jaar verpleegkunde). Een super team en plezante patiënten zorgden ervoor dat ik steeds heel graag ging werken. Nu en dan had ik het lastig om na een drukke werkdag of tijdens het warme weer mijn loopkledij aan te trekken om een training af te werken, maar ik ben blijven doorgaan en heb mijn rust goed verzorgd zodat ik steeds alles kon combineren. Mijn werklust werd beloond met mooie tijden tijdens mijn werkperiode en ik hoop dat ik na een weekje rustiger aan, voldoende uitgerust ben om opnieuw naar een besttijd te knallen op de 1500m. Ik ben er gewoon klaar voor en hoop dan zeker ook op een goeie reeksindeling in Merksem!

Blijven werken is de boodschap, tot gauw!

Groetjes Koen.

IMG_0001 (468 x 299)

17:44 Gepost door Koen | Koen | Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |  Facebook | |

19-08-09

Ik blijf mezelf verbazen ... dit weekend 8'13" op mijn 3000m.

Wie me had voorspelt dat ik nog geen maand na mijn 10000m in Kaunas dit allemaal zou klaarspelen, zou ik voor gek hebben verklaard. Na slechts een korte periode van het snellere trainingswerk liep ik de afgelopen week al 2 maal mijn persoonlijke besttijd. We hadden het snellere werk ingepland na mijn EK-deelname, maar ik dacht pas in Merksem op mijn best te zijn. Toch bleef ik steeds groeien week na week en denk ik aan een nog snellere tijd op de 1500m in Merksem. Afgelopen zondag kon ik dan dus nog maar eens mijn besttijd op de 3000m aanscherpen dit seizoen. Voor de start van het seizoen stond mijn besttijd op 8'30", in Ninove ging ik naar 8'22" en dus nu 8'13"96. Een tijd waar ik zeker tevreden mee ben! Ik weet dat ik nog marge heb op die tijd en dat voelde ik zondag ook wel. Met deze tijd ben ik zeker tevreden en kan ik me al eens in een goeie reeks presenteren wanneer de gelegenheid zich voor doet!

Ik zakte voor de eerste keer volledig alleen af naar een wedstrijd. Ik reed met mijn eigen autotje naar Huizingen en ben er zonder problemen geraakt:). Ik wist dat de reeks goed bezet zou zijn en wou dus zeker nog afzakken naar Huizingen. Ik twijfelde lang om de 3000m in Vilvoorde mee te lopen, maar moest dan toch werken op die dinsdag in het ziekenhuis waardoor de keuze snel op Huizingen viel. Mijn snelle tijd heb ik vooral te danken aan de mannen van OEH zelf! Haas Stijn Boon zette ons goed op weg tot 1400m van de streep, daarna deed Jeroen D'Hoedt verder en kon wat afwisselen met ploegmakker Tim Luyckx. Op twee ronden van het einde moest ik die super junior D'Hoedt laten gaan en in mijn rug voelde ik ook al snel dat het voor Tim over en uit was, ik besloot dan maar om zelf op mijn eigen tempo wat verder te gaan. Ik kon mooi mijn tred behouden, maar echt versnellen zat er niet meteen in. Ik ben dan ook heel tevreden met mijn nieuwe PR. Ik weet dat ik nog sneller kan, want ik liep echt heel soepel, maar 8'13" is al mooi om als eerste jaars senior het seizoen te beëindigen. Tim kwam als derde in 8'26" over de streep.

Nu rest mij vooral nog de FC van Merksem waar ik echt wil knallen op de 1500m!

Groetjes Koen.

16:39 Gepost door Koen | Koen | Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |  Facebook | |

11-08-09

Foto's van het Europees Kampioenschap u23, Kaunas (Lit).

DSC_0824

DSC_0837

DSC_0845

DSC_0849

DSC_0873

DSC_0883

DSC_0913

DSC_0921

DSC_0927

DSC_0943

DSC_0953

Bedankt Dimitri Thijskens voor de foto's!

Groetjes Koen.

13:05 Gepost door Koen | Koen | Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |  Facebook | |

10-08-09

Goed gestart op de korte nummers ... nieuw PR op de 1500m, 3'50"24.

Na mijn deelname aan het EKu23 in Kaunas, heb ik in samenspraak met de trainer besloten om de rest van het seizoen in dalende lijn verder te zetten (qua afstand dan). Dat houdt in dat ik van mijn 10K daal naar de 5K in Brasschaat en dan de 3000m in Huizingen loop en dus afgelopen zaterdag meeliep op de 1500m in Ninove als opwarmertje. Ik ben nog maar net naar het kortere werk terug overgeschakeld en wist dus dat ik nog moet groeien op die afstand. Ik wou zeker en vast de Flanders Cup van Ninove meedoen om opnieuw te wennen aan dat snelle, kortere werk. Momenteel ben ik nog steeds aan het werk in het ziekenhuis en werkte ik afgelopen week 6 vroegdiensten af om vervolgens naar Ninove af te zakken. Wanneer ik de vroegdienst heb, ben ik steeds vroeger thuis en kan ik de trainingen wat beter plannen omdat ik na 15h thuis ben. Alhoewel ik deze week toch een lastige trainingsweek achter de rug had, vermoeidheid en de warmte speelden daarin een grote rol. De trainingen verliepen daarom niet steeds van een leien dakje, maar ik ben blij dat ik heb doorgezet en het rendeerde afgelopen zaterdag wel op mijn 1500m. Ik kon in Ninove bij mijn eerste echte 1500m van het seizoen meteen een nieuw Persoonlijk Record lopen. Mijn vorige besttijd stond op 3'52"34 en dit kon ik zaterdag aanscherpen tot 3'50"24. Best tevreden dus, alhoewel ik dan toch liever onder die 3'50" grens had gedoken, maar dit jaar zit dat er zeker nog in en dat probeer ik op de FC Merksem gewoon! Ninove was gewoon een inlopertje, dat is ook de reden waarom ik blij was met de C-reeks, een snellere reeks hoefde voor mij nog niet. In Merksem zou ik dat graag anders zien, want ik weet zeker dat ik nog een knappe tijd uit mijn benen kan schudden! Gewoon blijven trainen dus en mezelf goed verzorgen is de boodschap voor de komende weken. Ook nog even haas van dienst Bert Misplon bedanken voor het strakke tempo dat hij tijdens onze 1500m onderhield!

Groetjes Koen.

DSCF0439

DSCF0449

DSCF0450

DSCF0451

DSCF0455

DSCF0459

1

2

4

6

14:30 Gepost door Koen | Koen | Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |  Facebook | |

03-08-09

Er was eens ...

Waarom deze titel? Omdat het al zolang geleden is dat ik iets nieuws op mijn blog heb gepost:)! Waarvoor mijn excuses, maar vorige week schreef ik al een heel uitgebreid verslag met foto's van de afgelopen week en toen ik het op de site wou posten was alles weg, toen was ik zo 'pist' dat ik de moed en tijd niet meer vond om alles opnieuw te schrijven. Vandaag is het gelukkig anders en kan ik de geleden schade opnieuw inhalen:)!

Tuinfeest Team Vanpaemel:

Vrijdag 24/07 waren we allemaal uitgenodigd bij Stijn Fincioen om met alle atleten van ons team nog eens samen te komen en wat bij te kletsen. Want voor mij was het al heel lang geleden dat ik nog iemand had gezien omdat ik voor het eerst een anders traject heb afgewerkt dan ik normaal gewoon ben. Ik bleef veelal weg van wedstrijden en concentreerde mij op de trainingen, waardoor ik veel van mijn trainingsmakkers maar weinig zag! Daarom was ik echt blij dat we bijna allemaal aanwezig waren en samen heel veel hebben kunnen bijpraten. Iedereen bracht iets mee om te eten, vooral desserts en dat heb ik gevoeld, zo'n lekkernijen laat ik niet links liggen en ik heb dan ook van ieders bakkerskunsten geproefd:)! Na het eten speelden we samen wat gezelspelen. Samen met 'nieuwbakken lid' Lander Tytgat vormde ik een team om Trivial Pursuit te spelen, dat we natuurlijk wonnen, haha! Als afsluiter speelden we allemaal samen het weerwolvenspel en opnieuw was dit voor mij een hoogtepunt:)! Dat is echt mijn stokpaardje als het op spelletjes spelen aankomt.

FC Brasschaat 26/07:

Twee dagen na die serieuze taartenpartij koos ik ervoor om opnieuw in dalende lijn van afstand te verminderen en wou ik een goeie 5000m lopen. Daarvoor is een FC natuurlijk perfect. Het weer was perfect, maar de wedstrijd naar mijn mening wat minder. De hoofdreeks te snel, de b-reeks iets te traag. Toch was de b-reeks van een goed niveau, maar ik moest zelf teveel kopwerk verrichten om naar mijn mening een goeie tijd te lopen, volgens de vorm van mijn benen dan:). Een verbetering van 14'48" naar 14'19" kon me toch niet helemaal overtuigen om tevreden te zijn over de wedstrijd. Ik was heel goed en had daarom zeker meer verwacht. Voor de wedstrijd zei ik onder 14'20" is mooi, maar na het wedstrijdverloop te hebben meegemaakt weet ik dat ik sneller kan. Nu, ik heb nog veel tijd om een snelle tijd uit de benen te schudden en ik weet wat ik nu kan. De haas stapte na 4 van 12,5 ronden uit en ik kwam meteen aan kop. Tot km 3 waar ik aan 8'30" passeerde liep ik nog mooi op schema en zat ik nog fris, daarna nam een Zwitser over en verloren we kostbare seconden. Gelukkig kon ik in de slotfase rekenen op een sterke Benjamin Barbier en een sterke Israeliër om tot op de meet te knokken met een laatste rondje van 60", waar na afloop wel heel tevreden mee was. Ik zit goed en dat weet ik, hopelijk volgen de tijden nu ook.

Vakantiewerk Endocrino- en cardiologie:

Intussen ben ik ook al mijn tweede week vakantiewerk gestart. Ik amuseer me er opnieuw heel erg en ga daar graag werken. Het is dezelfde dienst waar ik in mijn eerste jaar verpleegkunde 7 weken stage heb gelopen. In het begin was het toch opnieuw heel erg wennen en plannen met de trainingen, maar nu ben ik deze echt al weer gewoon. De reden van mijn niet-deelname aan het BK alle cat. heeft ook hier mee te maken. Als vakantiewerker verpleegkunde moet ik 2 op de 4 weekends werken en kon me daarom niet inschrijven voor het BK, vandaar geen Koen Naert op de inschrijvingslijsten, jammer.

Training Zottegem 02/08:

Na mijn EK-deelname ben ik gewoon blijven trainen en voel ik me echt super. Die prestatie geeft me echt een boost om er voor te gaan. De trainingen gaan super, ik voel me super! Nu ligt het accent van de trainingen iets anders dan voor het EK, maar daar pluk ik volgende maand mijn vruchten van! Gisteren zocht ik daarom ook opnieuw de Bevegemse Vijvers op en kon met een goed gevoel terug huiswaarts keren.

Groetjes Koen.

Foto's:

DSCF0400

Tuinfeest bij Stijn; Trivial Pursuit en Risk.

DSCF0403
Weerwolvenspel!

DSCF0422
Start FC Brasschaat 5000m.

DSCF0424

Eerste rondes.

DSCF0430

Wat moesten wij snel lopen zeg, haha.

DSCF0436

Snelle laatste ronde.

DSCF0408 (912 x 684) (456 x 342)

Deze plaats ik gewoon om te tonen hoe knoddig mijn oogappel Amani geworden is:)! Hier leerde ik hem net een stokje tussen zijn lip en neus te houden, haha:)!

16:46 Gepost door Koen | Koen | Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |  Facebook | |