07-09-09

Flanders Cup Merksem: dag om snel te vergeten.

Intussen zijn we al een week verder sinds die wedstrijd (jammer genoeg) ook tussen mijn resultaten staat:p, maar daar heb ik een goeie reden voor. Ik ben nog maar net van gisteren terug gekeerd van een fantastische week Turkije met mijn vriendin Elise.

Merksem werd een regelrechte ongoocheling en een zware opdoffer om met zo'n gevoel op reis te vertrekken. Na de wedstrijd in Merksem bracht trainingsmakker Kim Barbé ons naar de luchthaven waar Elise en ik dan samen de nacht door trokken om op tijd ons vliegtuidg richting 'Paradise' te nemen;)! Jammer genoeg kwam er voor mij de vooropgestelde prono niet uit ... ik wou een duik onder 3'50", maar kreeg een deuk in de plaats terug! Momenteel heb ik me er alweer volledig overgezet, maar zaterdag was ik echt heel erg ontgoocheld. Ik was gewoon ronduit slecht, was het het lange wachten door de tijdsachterstand van 40', was het het slechte weer, was het de wind, was het de brokkelwedstrijd, was het de nog nooit meegemaakte valse start, ik weet het niet. Het enige dat ik wel weet was, dat ik mijn slechtste wedstrijd van het seizoen liep. Al van bij de start wist ik dat het niet goed zat. Ik liep houterig en van mijn souplesse was er zeker al geen sprake. Mentaal wordt het nog eens extra zwaar wanneer de ene klepper na de andere er de brui aan geeft recht voor je neus terwijl het van jezelf ook aan geen kanten lukt. Dit was dan ook mijn enige positieve puntje aan de wedstrijd, bijten tot het einde, hoe beschamend die eindtijd van 3'56" dan ook is voor mij!

Ik zeg het: momenteel ben ik er al volledig overheen en ook de trainingen verlopen nu nog steeds heel goed, jammer van Merksem, maar het kan niet altijd prijs zijn zeker in deze harde sport! Eén voordeel ... ik kom er harder en sterker uit!

Groetjes Koen.

DSCF0475

DSCF0478

DSCF0484

DSCF0485

DSCF0486

DSCF0487

10:10 Gepost door Koen | Koen | Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |  Facebook | |

Commentaren

Komt allemaal goed! Yips Speedy,

Iedereen is maar een mens hé, niet iedereen kan elke keer weer een super prestatie neerzetten, je kan maar een paar keer per jaar een piek hebben, dit kan je zo'n drie weken volhouden. Elke week je record lopen dat kan niemand. Er komt een periode dat je voor elke seconde winst zal moeten vechten, de verminderde meeropbrengst noemen ze dat. Je hebt nog zeker verbeteringsmarge en dat zal er de komende jaren wel uitkomen. Kijk naar Haile op de marathon, hoeveel keer moest hij zich niet gewonnen geven in de eindfase, maar toch verbeterde hij de laatste jaren reeds een aantal keer het wereldrecord! De downs horen ook bij de sport, vreugde en verdriet liggen zo dicht bij elkaar ... we zijn echt geen machines!Het kan niet altijd perfect lopen zoals je het wilt, dus niet bij de pakken blijven zitten en gewoon verder doen!

Veel succes alvast zondag!

grtz Stijn

Gepost door: Stijn | 10-09-09

De commentaren zijn gesloten.