02-11-09

Cross Bonheiden; het gaat zeker de goeie kant uit!

Ik mag zeker tevreden zijn met mijn tweede plaats van afgelopen zondag in het Antwerpse Bonheiden. Dit jaar geen Van Hoof, Bekele of Ruell in Bonheiden, maar toch de concurrentie die ik daar zeker had verwacht met Stefan Van Den Broek, Kjell De Hondt en Dieter Vanstreels. Het voelde ook al stukken beter aan dan vorige week in Gent, dat verklaart ook mijn betere prestatie van dit weekend. Met vier weken training achter de rug, en nog vier weken voor de boeg ziet het er héél goed uit en zit ik zeker en vast op schema. Ik kon in Bonheiden steeds een mooi egaal tempo draaien met hier en daar een prik en dat stemde me zeker tevreden. Op training ging alles vanzelf, nu begint het wedstrijdritme ook snor te zitten en dat geeft wel vertrouwen om tijdens de week een tandje bij te steken tijdens te trainingen. Ik wil er staan in Roeselare en daarom wil ik er ook alles op alles voor zetten, ik train harder dan ik ooit trainde, ik verzorg me goed en word goed verzorgt ook - heel belangrijk;)! - de afgelopen weken. Wat dat wedstrijdritme betreft staan er voor mij nog twee trainingszondagen op het programma en één wedstrijd (toch voor de selectiewedstrijd in Roeselare) waar ik zeker de conditie eens zal testen.

Zondag vertrok ik met Elise richting Bonheiden, gelukkig waren we vroeg vertrokken want de gps stuurde ons wat verkeerd waardoor we het parkoer niet meteen gevonden hadden:), gelukkig niet heel ver verkeerd gereden waardoor we nog vroeg genoeg op tijd waren om voor de eerste keer het parkoer wat te verkennen. Tijdens de wedstrijd dan bleek ik toch wat onvoldoende het parkoer te hebben bekeken want was blijkbaar mis in mijn ronde opeenvolgingen, maar geen nood gelukkig vloog de Stefan Van Den Broek er meteen in en moest ik in de beginfase enkel volgen:). Als snel vormde zich een kopgroepje met Stefan Van Den Broek, ikzelf, Dieter Vanstreels, Kjell De Hondt en Jurgen Debeule. Plots bleef het tempo wat hangen en besloot ik om het tempo wat hoog te gaan houden, blijkbaar werd dit voor enkele van de kopgroepatleten iets teveel en moesten ze lossen. Daardoor lag het podium al vast na 1/3 wedstrijd en moesten dus enkel de plaatsjes nog worden verdeeld, het zouden wel dure plaatsjes worden met kleppers Dieter Vanstreels (EYOF goud '07, 6de EK jun '09, ...) en Stefan Van Den Broek (dit jaar nog BK 10000m bij de senioren). Nadat ik heel wat kopwerk verricht had nam Dieter het tempo over en bleven we steeds op een hoog egaal tempo lopen, waardoor plots ook Stefan moest lossen. Met de twee youngsters gingen we de laatste ronde in, al moet ik zeggen dat de rekker toen al wat slap hing tussen Dieter en mij, ik moest Dieter toen ook meter per meter laten gaan en dit zo tot aan de finish. Dieter won dus met een voorsprong van 5", na mij volgde Stefan Van Den Broek op 19", als vierde kwam een onbekende buitenlander over de meet, als vijfde op 45" Kjell De Hondt en daarna een sterke Jurgen Debeule. Een wedstrijd waar ik dus wel tevreden mee ben, maar ook een beresterke Dieter Vanstreels opmerkte die tevens toonde dat ook hij zal klaar zijn voor zijn ticket richting Dublin!

Eerst nog wat trainen dus en daarna testen in Duffel, dat is hetgeen de komende weken nog op de kalender staat.

Groetjes Koen.

20:59 Gepost door Koen | Koen | Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |  Facebook | |

Commentaren

sterk! toch sterk gelopen, Koen! Ik duim voor je dat je je kansen mag gaan verdedigen in Dublin, je zou het zeker en vast verdienen.

Groetjes en heel veel succes xxx

Gepost door: Katrijn | 02-11-09

Heel mooi gedaan zondag in Bonheiden! 't Zag er goed uit van in de eerste meters. Veel kopwerk verricht en de kopgroep stilaan uitgedunt. Zeker jouw verdienste! Knap.

Gepost door: Geert De Mulder | 03-11-09

De commentaren zijn gesloten.