24-11-09

Klaargestoomd!

Afgelopen weekend geen Warandeloop in Tilburg voor mij, maar wel een goeie training in Zottegem. Ik koos ervoor om geen wedstrijd te lopen zondag en dus gewoon af te zakken naar Zottegem om daar een heel goeie training met de trainingsmakkers af te werken. Afgelopen weekend waren de laatste zware trainingsdagen richting Roeselare. Op zaterdag deed ik een duurloop van zo'n 15km, zondag stonden er 4 progressieve ronden in de Bevegemse Vijvers op het programma. De twee trainingen ronde ik goed af en weet nu ook hoe ver ik sta. Ik heb er hard voor gewerkt en hoop dat zich dat zondag ook vertaalt in een heel goeie dag! Nu volgen enkel nog trainingen om te recuperen en de beentjes wat los te gooien.

Gisteren ging ik ook opnieuw richting Leuven, jammer genoeg waren het weer (en daardoor ook de files) mij niet goed gezind en moest ik 4h45' in de wagen rijden enkel om naar Leuven te gaan en terug te keren. Ik koos ervoor om met de wagen te gaan omdat ik vroeg had afgesproken met Rik Didden, de coach die het beloftenproject leidt in Leuven. Een heel goeie werking als je het mij vraagt en ik hoop er ooit ook permanent deel te kunnen van uit maken. Samen met Rik ging ik naar de vat-(vet)meting. Voor mij de eerste keer dat ik deze meting onderging en het was dus wel wat zoeken naar de juiste techniek, maar ben toch blij dat ik de kans kreeg dit even te proberen. Na de meting ging ik met Rik richting kiné Maarten Thysen, daar kreeg ik opnieuw andere en moeilijkere oefeningen mee voor mijn vernieuwde stabilisatieschema. Ik hoop, maar weet het zeker dat ik daar mijn vruchten van aan het plukken ben nu.

Mijn hoofd staat nog steeds geprogrammeerd op zondag 29 november 2009, daar wil ik mijn trainingen verzilveren met een ticket richting EK Dublin!

Groetjes Koen.

17:37 Gepost door Koen | Koen | Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |  Facebook | |

18-11-09

Cross Duffel, opnieuw stap voorwaarts.

Zondag stond voor mijn een eerste test voor de deur richting CrossCup Roeselare. Ik nam de test letterlijk op en wou er een amuzante wedstrijd van maken om te kijken hoe ver ik stond. Ik wist dat ik naar Duffel moest voor een sterk breed deelnemersveld: Janssens, Ruell, Bouchikhi, Basemans en Roels waren mannen die ik aan de start allemaal zag verschijnen. Ik had er zin in en dat vertaalde zich in een offensief lopende wedstrijd. Al vlug werd een kopgroep van vijf gevormd en ik denk niet veel later dat deze groep uitgedund werd tot vier met Ruell, Janssens, Bouchikhi en mezelf. Met zijn drieën Janssen, Ruell en ik maakten we er de eerste vier ronden een mooie wedstrijd van, de ene na de andere plaatste een tempoversnelling of nam het tempo heftig in handen. Niet enkel het tempo werd door de ene na de andere de lucht in geschoten, ook de ene na de andere maakte een slipper. Als ik goed de tel heb bijgehouden was de stand na de wedstrijd 2 voor mezelf, 2 voor Soufiane Bouchikhi en 1 voor Hans Janssens, maar de Hans lag wel volledig op zijn zij! Een heel venijnig parkoer dus daar in Duffel, met heel veel bochten en duidelijk gevaarlijke bochten was het toch wat oppassen hoe je de bochten aansneed. Daarom keek ik soms naar mijn tegenstanders hoe zij de bocht aansneden:), zoals naar de Kim Ruell bijvoorbeeld, die had nog geen schuiver gemaakt. Ik nam één van de gevaarlijke bocht heel breed, zoals ik van hem had gezien, dit ging goed tot ik daar in de laatste ronde toch tegen de omgeving belandde achter het voetbaldoel. Vijf van de zes ronden bleven we met z'n vieren in de kopgroep, alhoewel ik bij het ingaan van de laatste ronde toch aan de rekker hing. Ik geef eerlijk toe in de laatste ronde kwam ik dus nog te kort om met die mannen te kunnen wedijveren voor het podium, terwijl de drie aan het lopen waren voor de overwinning liep de tijd met mij nog serieus op aan de meet. Toch ben ik wel tevreden, ik liep heel offensief en weet dat het beste nog moet komen, stap voor stap maak ik mijn 'sprong' naar de top. Hopelijk maak in tegen Roeselare opnieuw zo'n grote stap vooruit zoals het verschil tussen Bonheiden en Duffel. Ik kwam de laatste ronde wel te kort, maar dat zet me ook meteen weer met beide voeten op de grond, het is werken geblazen en gefocust blijven om mijn selectie te kunnen afdwingen.

Afgelopen drie weken trainde ik ook harder dan ooit. Ik wou vooral het kilometer aantal de lucht in krijgen, met mijn vakantie en een iets minder drukke schoolweek kwam dit fantastisch uit. Mijn gemiddelde weekkilometerteller van 90-95km in de winter trok ik tijdens die weken op naar 105-115km om een bredere basis aan km's aan te leggen. Hopelijk rendeert dit ook richting Roeselare.

Ik hou jullie op de hoogte,

Groetjes Koen.

Foto's op de site van Duffel:

DSC01528

DSC01530

DSC01538

DSC01544

IMG_7885

IMG_7890

08:25 Gepost door Koen | Koen | Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |  Facebook | |

14-11-09

Cross Duffel, eerste test!

Morgen zak ik samen met mijn Elise en mijn ouders af naar de cross van Duffel. Verschillende redenen waarom Duffel plots toch op het schema verscheen staat beschreven in mijn ander blogbericht en die motivatie blijft nu nog steeds. Een snel parkoer met een sterk deelnemersveld, dat zijn de ingrediënten voor morgen! Deze week gingen de trainingen weer super, alhoewel ik halfweg de week wat last begon te krijgen van een verkoudheid. Waarschijnlijk omdat ik mezelf zoveel soigneerde dat ik niet goed beschermd was tegen de eerste fikse training volledig in de regen en daardoor niet opgewassen was tegen de eerste ziektekiemen:)! Nuja, ik verzorg me al de hele week ontzettend goed en zal dus morgen wel goed voor de dag komen. Ik kijk er alvast naar uit!

Ook één van mijn sponsors kreeg zijn stek op het internet en het resultaat mag er zeker zijn ... www.denblompot.be!

Vriendelijke groeten Koen.

10:01 Gepost door Koen | Koen | Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |  Facebook | |

09-11-09

Beter dan ooit!

Voor het eerste sinds enkele jaren volgde in de CrossCup in Mol vanuit de zetel in plaats van in Mol zelf! Wat niet wil zeggen dat ik afgelopen week stil heb gezeten! Ik sta namelijk beter dan ooit, nog nooit stond ik zo goed zoals ik nu aan het lopen ben! Ik voel me super, mijn trainingen gaan super, mijn lichaam is super! Ik wil ook niets aan het toeval over laten en span me heel erg in om me te selecteren voor het EK in Dublin halfweg december. De concurrentie is echt heel sterk en de tickets zullen dus duur worden verkocht in Roeselare, maar dit is voor mij enkel en alleen maar een grotere drijfveer om er hard voor te werken. Ik wil er komen en dat vraagt juist inzet en discipline van een atleet, aan die weg ben ik dus aan het timmeren. Bewust liet ik Mol links liggen om me voor te bereiden aan de Bevegemse vijvers, Zottegem liegt nooit en bevestigde mijn vermoeden ... ik zat nog nooit zo goed als nu!

Om wat ritme op te doen koos ik nog voor de cross van Duffel. In eerste instantie ging ik deelnemen in Aalter, maar na overleg met de trainer leek Duffel een betere optie en test met o.a. Hans Janssens en Kim Ruell aan de start! Ook ben ik al het parkoers van Dublin gaan bestuderen en ziet het er naar uit dat dit een snel parkoer wordt, een snel parkoer net zoals Duffel ook snel beloopbaar is. Aalter is eerder een ploeterwedstrijd en dus niet echt een waardemeter voor de vormpijl. Mentaal sta ik dus op en top klaar om te knallen komende weken, zeker na de prachtprestatie van generatiegenoot Jeroen D'Hoedt die in Mol meer dan alleen maar zijn visitekaartje bij de senioren af gaf, chapeau man! Hier trek ik me ook aan op om stap voor stap de overgang naar de seniorentop te maken!

Groetjes, van een meer dan gemotiveerde, Koen.

20:54 Gepost door Koen | Koen | Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |  Facebook | |

02-11-09

Cross Bonheiden; het gaat zeker de goeie kant uit!

Ik mag zeker tevreden zijn met mijn tweede plaats van afgelopen zondag in het Antwerpse Bonheiden. Dit jaar geen Van Hoof, Bekele of Ruell in Bonheiden, maar toch de concurrentie die ik daar zeker had verwacht met Stefan Van Den Broek, Kjell De Hondt en Dieter Vanstreels. Het voelde ook al stukken beter aan dan vorige week in Gent, dat verklaart ook mijn betere prestatie van dit weekend. Met vier weken training achter de rug, en nog vier weken voor de boeg ziet het er héél goed uit en zit ik zeker en vast op schema. Ik kon in Bonheiden steeds een mooi egaal tempo draaien met hier en daar een prik en dat stemde me zeker tevreden. Op training ging alles vanzelf, nu begint het wedstrijdritme ook snor te zitten en dat geeft wel vertrouwen om tijdens de week een tandje bij te steken tijdens te trainingen. Ik wil er staan in Roeselare en daarom wil ik er ook alles op alles voor zetten, ik train harder dan ik ooit trainde, ik verzorg me goed en word goed verzorgt ook - heel belangrijk;)! - de afgelopen weken. Wat dat wedstrijdritme betreft staan er voor mij nog twee trainingszondagen op het programma en één wedstrijd (toch voor de selectiewedstrijd in Roeselare) waar ik zeker de conditie eens zal testen.

Zondag vertrok ik met Elise richting Bonheiden, gelukkig waren we vroeg vertrokken want de gps stuurde ons wat verkeerd waardoor we het parkoer niet meteen gevonden hadden:), gelukkig niet heel ver verkeerd gereden waardoor we nog vroeg genoeg op tijd waren om voor de eerste keer het parkoer wat te verkennen. Tijdens de wedstrijd dan bleek ik toch wat onvoldoende het parkoer te hebben bekeken want was blijkbaar mis in mijn ronde opeenvolgingen, maar geen nood gelukkig vloog de Stefan Van Den Broek er meteen in en moest ik in de beginfase enkel volgen:). Als snel vormde zich een kopgroepje met Stefan Van Den Broek, ikzelf, Dieter Vanstreels, Kjell De Hondt en Jurgen Debeule. Plots bleef het tempo wat hangen en besloot ik om het tempo wat hoog te gaan houden, blijkbaar werd dit voor enkele van de kopgroepatleten iets teveel en moesten ze lossen. Daardoor lag het podium al vast na 1/3 wedstrijd en moesten dus enkel de plaatsjes nog worden verdeeld, het zouden wel dure plaatsjes worden met kleppers Dieter Vanstreels (EYOF goud '07, 6de EK jun '09, ...) en Stefan Van Den Broek (dit jaar nog BK 10000m bij de senioren). Nadat ik heel wat kopwerk verricht had nam Dieter het tempo over en bleven we steeds op een hoog egaal tempo lopen, waardoor plots ook Stefan moest lossen. Met de twee youngsters gingen we de laatste ronde in, al moet ik zeggen dat de rekker toen al wat slap hing tussen Dieter en mij, ik moest Dieter toen ook meter per meter laten gaan en dit zo tot aan de finish. Dieter won dus met een voorsprong van 5", na mij volgde Stefan Van Den Broek op 19", als vierde kwam een onbekende buitenlander over de meet, als vijfde op 45" Kjell De Hondt en daarna een sterke Jurgen Debeule. Een wedstrijd waar ik dus wel tevreden mee ben, maar ook een beresterke Dieter Vanstreels opmerkte die tevens toonde dat ook hij zal klaar zijn voor zijn ticket richting Dublin!

Eerst nog wat trainen dus en daarna testen in Duffel, dat is hetgeen de komende weken nog op de kalender staat.

Groetjes Koen.

20:59 Gepost door Koen | Koen | Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |  Facebook | |