27-12-09

Eénmalig weekend achter de rug.

Voor mij is de blokperiode al een week bezig en ik schuif goed op vind ik van mezelf:)! Toch moest ik gisteren onverwacht wat stoom aflaten en daarom trok ik ook onverwachts nog naar de Tieltse kerstcorrida, waar ik besloot om wat stoom af te laten op de 5km. Ik kreeg niets zinnigs meer in mijn hoofd en wou daarom eens mijn zinnen verzetten. Dat is ook de reden waarom ik naar Tielt trok. Het studeren vraagt van mij nu heel wat energie en daarom schroef ik na vandaag de trainingsarbeid terug. Net zoals de voorbije twee jaren zet ik tijdens de kerst- en nieuwjaarsperiode mijn beste beentje voor tijdens de examenperiode:).

Vandaag stond dus ook mijn laatste wedstrijd op het programma voor de komende weken, tot mijn examens zijn gepasseerd. Ik kies ervoor om mijn studies even voorrang te geven en daarom verschijn ik even niet op het wedstrijdtoneel. Mijn laatste cross is wel een hele zware geworden. Ik wou nog voor de laatste keer zwoegen in de modder op de "memorial Tom Compernolle" in Ertvelde. Zwoegen mag ik na de koers ook wel echt letterlijk nemen, ik heb echt hard afgezien vandaag. Het was misschien niet mijn beste dagje en zo'n zware omloop voorgeschoteld krijgen ... je zou voor minder heimwee krijgen naar de zalige pistewedstrijden, haha! Ik ben wel heel tevreden over mijn wilskracht van vandaag. Ik had de eerste keer dit seizoen echt het gevoel dat ik echt wou knokken tot ik erbij neerviel:). Het was in feite ook nodig want na de koplopers Atelaw Bekele, Hans Janssens en Alexander Diaz was het knokken met een groep van 5 atleten voor de overige ereplaatsen in deze mooie, maar echt heel zware cross. De eerste 3 vochten het onder elkaar uit voor de podiumplaatsen, wij deden hetzelfde in de achtergrond met zijn vijfen met o.a. een sterke Yeray Luxem en Jonas Roels, Stijn Lintermans en een uit de achtergrond terug gekeerde Stefan Van Den Broeck. We deden elk ons deel om die vierde plaats te pakken te krijgen. Echt een spannend spektakel daar op de heuvels en de modder van Ertvelde. Na enkele ronden hard zwoegen had ik blijkbaar nog de beste benen om mijn vierde plaats veilig te stellen, gelukkig. Atelaw Bekele won de wedstrijd voor opnieuw een sterke Hans Janssens, Alexander Diaz werd knap derde, ik vierde, kort gevolgd door Yeray Luxem, Stefan Van Den Broeck, Jonas Roels en Stijn Lintermans. Tom Meire en trainingsmakker Stijn Fincioen volmaakten de top 10. Mijn andere teammaat Lander Tijtgat moest na een heel goeie wedstrijdstart jammer genoeg de wedstrijd staken, gelukkig niets ergs heb ik achteraf aan de telefoon vernomen van Lander:)!

Bij deze zal het normaal wat stiller zijn op mijn blog omtrent wedstrijden, maar ik probeer toch geregeld wat te posten:).

Hopelijk kan ik ook aan wat foto's raken en dan plaats ik die nog online.

Groetjes Koen.

20:36 Gepost door Koen | Koen | Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |  Facebook | |

Commentaren

Mooie tweedaagse achter de rug hoor. Proficiat.

Gepost door: natalie | 28-12-09

Ik wens je een kerstmis zo bijzonder en een gelukkig 2010 met telkens weer een ander wonder.

groetjes Layla

Gepost door: Layla | 28-12-09

De commentaren zijn gesloten.