27-12-09

Eénmalig weekend achter de rug.

Voor mij is de blokperiode al een week bezig en ik schuif goed op vind ik van mezelf:)! Toch moest ik gisteren onverwacht wat stoom aflaten en daarom trok ik ook onverwachts nog naar de Tieltse kerstcorrida, waar ik besloot om wat stoom af te laten op de 5km. Ik kreeg niets zinnigs meer in mijn hoofd en wou daarom eens mijn zinnen verzetten. Dat is ook de reden waarom ik naar Tielt trok. Het studeren vraagt van mij nu heel wat energie en daarom schroef ik na vandaag de trainingsarbeid terug. Net zoals de voorbije twee jaren zet ik tijdens de kerst- en nieuwjaarsperiode mijn beste beentje voor tijdens de examenperiode:).

Vandaag stond dus ook mijn laatste wedstrijd op het programma voor de komende weken, tot mijn examens zijn gepasseerd. Ik kies ervoor om mijn studies even voorrang te geven en daarom verschijn ik even niet op het wedstrijdtoneel. Mijn laatste cross is wel een hele zware geworden. Ik wou nog voor de laatste keer zwoegen in de modder op de "memorial Tom Compernolle" in Ertvelde. Zwoegen mag ik na de koers ook wel echt letterlijk nemen, ik heb echt hard afgezien vandaag. Het was misschien niet mijn beste dagje en zo'n zware omloop voorgeschoteld krijgen ... je zou voor minder heimwee krijgen naar de zalige pistewedstrijden, haha! Ik ben wel heel tevreden over mijn wilskracht van vandaag. Ik had de eerste keer dit seizoen echt het gevoel dat ik echt wou knokken tot ik erbij neerviel:). Het was in feite ook nodig want na de koplopers Atelaw Bekele, Hans Janssens en Alexander Diaz was het knokken met een groep van 5 atleten voor de overige ereplaatsen in deze mooie, maar echt heel zware cross. De eerste 3 vochten het onder elkaar uit voor de podiumplaatsen, wij deden hetzelfde in de achtergrond met zijn vijfen met o.a. een sterke Yeray Luxem en Jonas Roels, Stijn Lintermans en een uit de achtergrond terug gekeerde Stefan Van Den Broeck. We deden elk ons deel om die vierde plaats te pakken te krijgen. Echt een spannend spektakel daar op de heuvels en de modder van Ertvelde. Na enkele ronden hard zwoegen had ik blijkbaar nog de beste benen om mijn vierde plaats veilig te stellen, gelukkig. Atelaw Bekele won de wedstrijd voor opnieuw een sterke Hans Janssens, Alexander Diaz werd knap derde, ik vierde, kort gevolgd door Yeray Luxem, Stefan Van Den Broeck, Jonas Roels en Stijn Lintermans. Tom Meire en trainingsmakker Stijn Fincioen volmaakten de top 10. Mijn andere teammaat Lander Tijtgat moest na een heel goeie wedstrijdstart jammer genoeg de wedstrijd staken, gelukkig niets ergs heb ik achteraf aan de telefoon vernomen van Lander:)!

Bij deze zal het normaal wat stiller zijn op mijn blog omtrent wedstrijden, maar ik probeer toch geregeld wat te posten:).

Hopelijk kan ik ook aan wat foto's raken en dan plaats ik die nog online.

Groetjes Koen.

20:36 Gepost door Koen | Koen | Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |  Facebook | |

21-12-09

Geen wedstrijd afgelopen weekend.

Voor mij stond dit weekend normaal de corrida in Deerlijk gepland. Door het slechte weer en de grote sneeuwval besliste de organisatie gisteren morgen dat er niet zou gelopen worden. Een correcte beslissing, want er moet zeker en vast aan de veiligheid van de atleten worden gedacht. Op zo'n gladde wegen kan er moeilijk worden gepresteerd en is het dus logisch dat de wedstrijd werd geannuleerd. Dit wil natuurlijk niet zeggen dat ik dit niet erg vond, integendeel zelfs. Ik had echt zin om nog eens een wedstrijdje mee te pikken. Het weer heeft er anders over beslist en ik weet zeker dat het mij ergens anders wel ten goede zal komen, bij mijn schoolwerk bijvoorbeeld! Ik ben nu begonnen met de blokperiode en zit dus geregeld achter mijn boeken. Het is voor mij een heel zware periode want heb alle theoretische examens met de examenperiode van nieuwjaar om na de examens van eind januari tot het einde van juni een volledige stageperiode van 17 weken af te werken. Het wordt ongetwijfeld heel zwaar, maar echt heel leerrijk. Stuk voor stuk worden het nieuwe afdelingen (verpleegkundige richtingen) voor mij waar ik heel wat vaardigheden en kennis zal kunnen op doen. Op 25 januari tot en met 12 februari loop ik 3 weken opleiding in het Wit-Gele-Kruis van Roeselare. Daarna staat vanaf 22 februari tot 2 april mijn 6 weken complexe stage gepland in het brandwonden centrum van Neder-Over-Heem-Beek, een stage waar ik echt heel erg naar uitkijk trouwens! Na de paasvakantie staan 2 weken kennismakingsstage gepland op de dienst radiotherapie waar ik samen zal moeten werken met het team van mijn toekomstige schoonpapa:)! Als afsluiter mag ik me op 10 mei tot 18 juni voor 6 weken bewijzen op de Intensieve Zorgen afdeling van het Heilig Hart Ziekenhuis hier in Roeselare. Toekomstplannen naar volgend haar toe zijn voor mij moeilijk te maken! Ik wil iets van mijn loopcarrière maken en zoek daarom nog naar oplossingen of eventuele alternatieven om mijn loopcarrière en mijn job als veprleegkundige te combineren. Trainingsarbeid moet de lucht in kunnen en daar wil ik rekening mee houden bij eventuele sollicaties of verdere studies.

Deze keer heel wat meer rond mijn school en toekomstplannen. De afgelopen weken ben ik steeds bezig geweest met mijn atletiek en nu 'moet' dit even plaatsmaken om heel wat schoolwerk in te halen de komende weken:)!

Groeten Koen.

12:57 Gepost door Koen | Koen | Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |  Facebook | |

19-12-09

EK Dublin: mooie ervaring rijker, opnieuw veel kennis opgedaan!

Eerst en vooral mijn excuses voor het laat verschijnen van mijn blogbericht na de Europese kampioenschappen in Dublin. Maandag avond (nacht) kwam ik terug thuis van Ierland en moest dinsdag meteen terug naar school. Daarna stond er met de klas een tweedaagse training palliatieve zorg op het programma waarvoor we moesten overnachten in Oostkamp, waardoor ik opnieuw de kans niet kreeg om mijn zegje te doen op mijn blog:). Vrijdag wou skynet mijn bericht niet uploaden waardoor het pas vandaag verschijnt. Het werd nochtans een mooi EK, een heel mooi EK zelfs. Eentje om voor altijd in te kaderen, voor de volledige delegatie! Over mijn eigen EK, straks meer:). Met de gouden plak van klasbak "Djeroewn DeHoewdt" of ook wel Jeroen D'Hoedt zoals ze bij ons zeggen, de bronzen medaille van Atelaw Bekele bij de U23 en de bronzen teammedaille in het landenklassement met onze beloftenploeg hadden we reden tot feesten. Alhoewel dat feesten eigenlijk heel goed meeviel:). Ik heb er weer een hele ervaring opzitten en leerde opnieuw heel veel bij en dit neem ik mee als bagage naar verdere grote ontmoetingen. Ik dacht dat ik op de kamer zou liggen met stadsgenoot Ruben Vandevelde, maar bij de kamerverdeling kreeg ik opnieuw de sleutel met de Sanne Torfs. Er werd net zoals in Kaunas heel veel gezeverd en gelachen in onze kamer, maar op de momenten dat er serieus moest gedaan worden was het ook wel zo en dat vind ik net plezant! Je moet grenzen kunnen stellen wanneer je je als atleet moet focussen en ben blij dat dit samen met mijn kamergenoot al voor de tweede keer heel goed lukt! Regelmatig kwam stadsgenoot Ruben "From the field" ook naar de kamer om wat bij te praten en te rusten samen.

Over mijn EK zelf ben ik tevreden, maar daar blijft het dan ook bij. Ik ben zeker niet heel tevreden. Op een goeie dag moest ik jammer genoeg niet rekenen en op een snel parcours jammer genoeg ook niet. Wel kon ik rekenen op de steun van de vele Belgische supporters en mijn eigen ervaringen van de afgelopen Europese kampioenschappen die ik kon meedoen. Toch verliep het voor mij niet zoals ik vooraf in gedachten had. Ik wou starten op plaats 40, als 5de in de Belgische startbox kon ik wat rondkijken waar ik me zou vestigen en vestigde me achteraf gezien iets te ver in het pak (circa 60ste positie). Ik liep een goeie koers, maar er zat veel meer klaar dan enkel die 40ste stek. Ik wou meer, ik kon meer en was daarom zeker niet heel tevreden. Net na de koers was ik dan wel super tevreden omdat we dan net vernomen hadden dat we met de beloften de bronzen teammedaille hadden behaald. Maar wanneer ik achteraf nuchter de zaken op een rijtje had gezet wou ik veel beter. Ik weet dat ik pas 20 ben en daardoor nog bij de jongste beloften behoor, maar ik wil ondanks mijn leeftijd ook op een parcour dat niet meteen in mijn voordeel ligt kunnen presteren op het allerhoogste niveau in Europa. Vorig jaar nog 35ste als oudste junior, dit jaar 40ste als jongste belofte. Je zou moeten denken dat ik heel tevreden zou zijn, maar toch knaagt het wat. Hetgeen klaar zat kwam er niet uit. Daarom kom ik binnenkort eens samen met de trainer en bekijken we eens het voorseizoen om zaken wat te veranderen en eventueel nieuwe dingen te proberen in de toekomst qua planning en wedstrijden. Maar opnieuw leerde ik in Dublin heel wat bij uit mijn eigen ervaringen, maar ook ervaringen van andere atleten.

Ik wil wel nog eens mijn beloftenteammaats feliciteren en laten weten dat ik heel trots ben op hun prestaties! Atelaw, Sanne, Kim en Ruben -> Congrats! Natuurlijk ook de rest van de delegatie en iedereen die mee was:)!

Groeten Koen.


12448_204004272868_737637868_3177715_2645280_n

Bedankt om te komen mannen!


12448_204004427868_737637868_3177737_98485_n

Die verdomde strook waar ik zoveel terrein verloor.


12448_204004442868_737637868_3177739_6325610_n

Mijn strook berg op!


12448_204004497868_737637868_3177746_4773612_n

 Proberen mijn best te doen zo goed mogelijk door die zware strook te raken.


12448_204004542868_737637868_3177753_3292073_n

 Landenrangschikking!

12448_204004552868_737637868_3177754_8226190_n

Op het podium met de U23 mannen.

12448_204004572868_737637868_3177756_7625545_n

Naert, Torfs en Vandevelde met medaille.

12448_204004577868_737637868_3177757_5126209_n

Trainer, sponsor, atleet en manager ... wat een omkadering:)!

10:45 Gepost door Koen | Koen | Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |  Facebook | |

08-12-09

Goeie geslaagde test als afsluiter richting Ierland! Nu vooral rusten.

Geen cross in Oudenaarde voor mij afgelopen weekend. Ik opteerde voor een goeie tempoloop tijdens de Kerstloop in Waregem. Eén het is niet ver van bij ons thuis, en twee je bent nog eens tussen de mensen:). De bedoeling was om eens 10km aan een vlot en egaal tempo af te werken. Bij mijn vorige crossen Gent (kort), Bonheiden (vorm), Duffel (bochten) en Roeselare (modder) kon ik nooit het snelle tempo ontwikkelen dat ik wou. Wat natuurlijk wel normaal is op een veldloop. Daarom wou ik voor een laatste goeie test en training afzakken naar Waregem. Ik nam deze zeker niet als wedstrijd op en nam daarom al na enkele 100-en meters het commando over van een sterk bezet wedstrijdveld. Ik had vooraf gezegd om van bij de start mijn eigen tempo te zoeken dat ik makkelijk tot aan de finish kon behouden. Mijn tempogevoel liet me niet in de steek en ik kon makkelijk mijn training volbrengen. Ik was wel geschrokken van de afstand dat ik had uitgebouwd op mijn achtervolgers, maar dat was geen hoofdzaak voor mij. Ik wou gewoon met een goed gevoel, lees snelheidsgevoel, huiswaarts keren. Ik weet gewoon dat ik klaar ben voor wat nu nog moet komen, hopelijk kan ik dit zondag ook laten zien! Ik geloof in mijn kansen op een goeie wedstrijd. Ik heb wat recht te zetten uit de Roeselaarse modder! De komende dagen wordt het voor mij gewoon afbouwen richting Dublin. Vanavond een laatste keer tempo's op reserve om daarna de rest van de week wat los te lopen en me verder goed te verzorgen. Vrijdag om 8h30 hebben we afgesproken in Zaventem om naar Dublin te vertrekken, maandag om 20h30 ongeveer ben ik dan terug in België.

Voor de mensen die graag de wedstrijd willen volgen op tv, ik heb vernomen dat het rechtstreeks wordt uitgezonden op RTE. Wij zijn hier thuis alvast nog aan het zoeken naar deze zender:). Ik loop om 12h25 (GMT), wat wil zeggen om 13h25 hier Belgische tijd.

Afgelopen weken was het hier thuis zowel voor mij als voor mijn omgeving niet altijd even gemakkelijk. Daarom wil ik graag iedereen bedanken die er de afgelopen weken/maanden voor mij waren. Vooral mijn vriendin Elise wil ik heel erg bedanken voor de steun, het vertrouwen en het begrip! Het was ook voor haar een moeilijke periode. Ik had het super druk met een overvol lessenrooster, mijn trainingen, mijn schoolvoorbereidingen en mijn eindwerk waardoor het soms moeilijk was om elkaar zoveel te kunnen zien als vroeger. Bedankt!

Groetjes Koen.

Uitslag top10 Waregem:

29' 32'' 20,3 km/h Naert Koen Roeselare 30' 16'' 19,8 km/h Coppens Bram Maldegem 30' 38'' 19,6 km/h Saaid Ribag Antwerpen 30' 42'' 19,5 km/h Geens Gunter Herentals 30' 56'' 19,4 km/h Gemeda Aman Kuurne 30' 59'' 19,4 km/h Brouckaert Dieter Zerkegem 31' 06'' 19,3 km/h Hernould Francky Doornik 31' 56'' 18,8 km/h Verhelst Maarten Waregem32' 04'' 18,7 km/h Dewaele Joost Vichte32' 05'' 18,7 km/h Stekic Aleksandar Gentbrugge 

2009-12-06_Kerstloop03

2009-12-06_Kerstloop05

DSCF1006

DSCF1009

DSCF1015

09:30 Gepost door Koen | Koen | Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |  Facebook | |

01-12-09

Mooie prestatie kreeg nog een mooier staartje.

Ik was bewust vooraf niet gaan kijken naar het parkoer in mijn 'achtertuin'! Misschien best ook of ik kon zaterdagnacht niet meer slapen van de modder die de hele tijd voor mijn ogen zou voorbij flateren:)! Ik wist al langer dat het parkoer in Roeselare nooit mijn vriend zou zijn, maar verdrong die gedachte steeds door mijn uitstekende vormpijl! Ik was niet bezig met het parkoer, ik was niet bezig met de tegenstand ... ik was alleen bezig met mezelf, bezig met mezelf hoe ik het best voor de dag kon komen! Je vormpijl heb je in je eigen handen, daar werk je voor of je blijft met je luien kl*ten in de zetel liggen. Ik koos voor het eerste en daarom was ik super gemotiveerd. Iets wat je niet in handen hebt is het weer en dat hebben vele atleten mogen ondervinden zondag. Als ik terug denk aan de uitslag van zondag komen snel enkele toppers voor mijn ogen die zich blijkbaar ook niet 100% in hun sas voelden en nochtans al hoge toppen scheerden: Michel Butter (NED/2de Tilburg), Gert-Jan Wassink (NED/3de Tilburg), Krijn Vankoolwijck, Martin Morkowski (5de EKu23 Kaunas) of ook Abdi Bashir om er enkele te noemen. Toch maakte ik me de hele week sterk dat het me wel zou lukken en dat ik het onderste uit de kan zou halen, wat die hemelsluizen ook uit de lucht lzouden laten vallen. Ik haalde ook het onderste uit de kan, jammer genoeg raak ik momenteel nog niet snel genoeg door die verdomde modderstroken om iets te kunnen betekenen voorin. Ik liep zo hard ik kon door die stroken, maar blijkbaar bleef mijn souplesse wat hangen in de modder:). Niets aan te doen, op de hardere stroken vocht ik dan dubbel terug en daar kon ik heel wat recht zetten. Ik trok me ook op aan de stukken langs het voetbalplein. De hele wedstrijd liep ik in 4de of 5de positie bij de beloften, op Bekele na zag ik steeds die andere groep met Vandevelde, Torfs en Ruell slechts enkele 10-tallen meters voor mij uit lopen, maar raakte er nooit volledig bij. Er was een moment dat ik dichterbij sloop, maar ik denk dat op dat moment ook in die groep de wedstrijd openbrak voor de dichtere ereplaatsen en ik dus mijn inspanningen zag stagneren. Toch bleef ik vechten en zag dat Kim Ruell langs achteren in dat groepje bengelde en besloot mij op te trekken aan de gedachte de Kim nog bij te halen. Dat lukte net voor het ingaan van de laatste ronde, maar opnieuw op die lange rechte modderstrook moest ik hem wat laten uitlopen. Ik vocht de rest van ronde terug en finishte op plaats 27 (plaats 26 in feite, foefelarétrucaré van ene Saaid Ribag zoals ik al kon lezen op enkele fora!). Plaats 26 lijkt ver, maar ik was best tevreden over mijn prestatie. Ik merkte een grote stap voorwaarts op dit parkoer in vergelijking met vorige jaren. Het gaat, ook op zo'n zware omlopen, voor mij steeds beter en beter. Ik word sterker en dat zal met mijn stabilisatie- en krachtschema alsmaar beteren! Ik kwam ook als 5de belofte over de meet en dat betekende voor mij bang afwachten of er een ticket voor mij zou klaarliggen richting Dublin. Ook Kim Ruell zat dus in hetzelfde schuitje en moest wachten tot maandag om te horen of ook hij mee mag naar het Europees veldloop Kampioenschap in de Ierse hoofdstad Dublin. Ik denk dat er bij de beloften twee heel gemotiveerde 'toegevoegde' waarden aan de start zullen verschijnen! De overige drie hebben al bewezen mee te draaien aan de Europese subtop in de cross! Proficiat Atelaw Bekele, Stadsgenootje Ruben Vandevelde en Kaunas-kamergenoot Sanne Torfs!

Ik werd dus door de Belgische Atletiekbond weerhouden om ook mee strijden voor onze driekleur op dit kampioenschap en ben hen daar heel erg dankbaar voor. Ik blijf nu verder hard werken om te bevestigen dat ik mijn selectie waard ben. Bedankt!

Het scenario dat Ruben en ik in ons hoofd hadden voor de CC in Roeselare om roommates te worden in Dublin blijft zo dus nog steeds mogelijk:)! Ik hoop het althans!

Groetjes Koen.

Opnieuw ook heel wat klasse foto's gevonden op de site van Alexander Diaz! Bedankt alvast!

LCCMannenRoeselare2009-29

LCCMannenRoeselare2009-45

LCCMannenRoeselare2009-67

LCCMannenRoeselare2009-163

LCCMannenRoeselare2009-213

LCCMannenRoeselare2009-218

LCCMannenRoeselare2009-288

LCCMannenRoeselare2009-290

LCCMannenRoeselare2009-328

LCCMannenRoeselare2009-408

LCCMannenRoeselare2009-419

roes20091129_0027

That's the way we like it, haha! Roeselare meets rain = picture above!

19:57 Gepost door Koen | Koen | Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |  Facebook | |